Η ταραμοσαλάτα προκαλεί αμνησία;

Με το ένατο κρούσμα κορωνοϊού να έχει ανακοινωθεί πριν από λίγη ώρα στη χώρα μας, εντύπωση προκαλεί η απάθεια με την οποία αντιμετωπίστηκε η είδηση από την μεγάλη μάζα των πολιτών της. 

Το νέο κρούσμα εντοπίστηκε στην Πάτρα, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο των “αντιδράσεων” μόλις λίγες μέρες πριν, ύστερα από την απόφαση των καρναβαλιστών να παρελάσουν κανονικά παρά την απαγόρευση.

Μπορεί ο Δήμος της πόλης να υπάκουσε στην κοινή λογική και τα οργανωμένα γκρουπ να μην κατέβασαν τα αποκριάτικα άρματα για την καθιερωμένη παρέλαση, όμως δεν συνέβη το ίδιο με πληρώματα και “ανεξάρτητους” καρναβαλιστές οι οποίοι βγήκαν κανονικά σε δρόμους και καταστήματα για να γιορτάσουν. 

Επειδή βρέθηκα στην Πάτρα λόγω προσωπικών υποχρεώσεων μέσα στο τριήμερο, αυτό που ήταν παντού αντιληπτό ήταν μια διάθεση “αντίστασης” στις προσταγές του νόμου αλλά και της κοινής λογικής. Χιλιάδες “επαναστάτες καρναβαλιστές” ξεχύθηκαν στους δρόμους με την δικαιολογία “δε θα περάσει ο φόβος”, ενώ και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις αυτό που επικρατούσε ήταν το “σιγά μωρέ, τα παραλένε οι ειδήσεις, όλα είναι ψέματα. Κανένας δε θα μας εμποδίσει να κάνουμε αυτό που θέλουμε”.

Βέβαια, ο φόβος των πολιτών της χώρας έχει πια μεταφερθεί από τον κορωνοϊό στον Έβρο, και μεταξύ μας, είναι αρκετά λογικό. Ο κορωνοϊός είναι “μια ακόμα γρίπη”, “δεν έχει πεθάνει και κανένας”, ενώ στο σύνορα “οι κακοί Τούρκοι μας κάνουν εισβολή”. 

Με τα περιστατικά στον Έβρο βρήκε την ευκαιρία και βγήκε στην επιφάνεια ο Καραϊσκάκης που κρύβεται μέσα στο μυαλό των σύγχρονων πολιτών (και δεν είναι τυχαία η αναφορά του συγκεκριμένου αγωνιστή, καθώς ήταν παροιμιώδης η αθυροστομία του, ίδια με τις εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι μαχητές του πληκτρολογίου).

Και είναι οι ίδιοι πολίτες που μόλις πριν από μερικές μέρες έτρεχαν να αδειάσουν τα ράφια των super market λόγω του κορωνοϊού, αγνοώντας τις επιπτώσεις που θα έχει η επιδημία στη ζωή τους τα επόμενα χρόνια (τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο). 

Είναι λες και η ταραμοσαλάτα που καταναλώθηκε μετά μανίας την Δευτέρα, είχε την ιδιότητα να προκαλεί αμνησία. Και όλα στη ζωή κυλάνε κανονικά.

ΥΓ. Επέστρεψαν ομαδικά και οι ευαίσθητες ομάδες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία χρησιμοποιούνται σαν κινητές εκκλησίες του Δήμου, για να μπορούν να σχολιάζουν και να αναθεματίζουν οτιδήποτε δεν συμφωνεί με την επικρατούσα θεωρία του όχλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ