emea: Οι κορυφαίες ειδήσεις της εβδομάδας

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε και το emea κάνει ένα σύντομο απολογισμό στις κορυφαίες του ειδήσεις.

Ο κορωνοϊός παρέμεινε το κεντρικό θέμα και αυτή την εβδομάδα με το θέμα που απασχόλησε αρκετά τους αναγνώστες του emea.gr ήταν το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel που ανέφερε για την μυστική συνομιλία ανάμεσα σε Κίνα και ΠΟΥ για την συγκάλυψη της πανδημίας.

Ακόμη τα θέματα που απασχόλησαν τους αναγνώστες ήταν ότι η πρέσβειρα της Σουηδίας στις ΗΠΑ δήλωσε ότι η Σουηδία απέτυχε σαν χώρα να προφυλάξει τον πληθυσμό της και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, το σχέδιο σωτηρίας της Aegean και τη συμφωνία μαμούθ που έχει κάνει με την Airbus και την υπόθεση με την τελική φάση της διαδικασίας πώλησης της SingularLogic.

Ένα από τα θέματα τα οποία προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών ήταν οι 10 τεχνολογίες που κέρδισαν την “μάχη” με τον κορωνοϊό, η δήλωση του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Ινστιτούτου Εμβολίων Δρ. Τζερόμ Κιμ να αναφέρει ότι το εμβόλιο του κορωνοϊού δεν θα είναι έτοιμο το 2020 αλλά και οι διευκρινίσεις σχετικά με το χρόνο παράλληλης απασχόλησης, που παρέχει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επίσης η διοίκηση της Optima Bank που έχει μεγάλα σχέδια για το 2020 με ραγδαία επέκταση και εξαιρετικά επιθετική στρατηγική στην εγχώρια τραπεζική αγορά ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα που προσέλκυσε τους αναγνώστες, ενώ άλλο ένα από αυτά τα θέματα ήταν ότι ο Νίκος Σύψας προειδοποίησε για τον κίνδυνο ότι η Ελλάδα να μετατραπεί από παράδειγμα προς μίμηση σε παράδειγμα προς αποφυγή, όπως η Νότια Κορέα που επανέφερε το lockdown.

Τέλος ένα από τα βασικά θέματα που διάβασαν οι αναγνώστες ήταν η συνέντευξη του Φώτη Νάκου, ιδρυτή της Archon CNC and Robotics, που παραχώρησε στο emea.gr για το ότι είναι έτοιμοι για την παραγωγή του πρώτου ελληνικού ηλεκτρικού τρίκυκλου.

Αναλυτικά τα θέματα:

Der Spiegel: Μυστική συμφωνία συγκάλυψης της πανδημίας ανάμεσα στην Κίνα και τον Π.Ο.Υ.!

Σε μυστική συνομιλία στις 21 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να μην αποκαλυφθεί ότι ο κορωνοϊός ήταν μεταδοτικός στους ανθρώπους και να καθυστερήσει η κήρυξη πανδημίας, σύμφωνα με έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σουηδία: Αποτύχαμε σαν χώρα – “Ξεκληρίστηκαν” οι ηλικιωμένοι!

Στην επίσημη παραδοχή ότι απέτυχε σαν χώρα να προφυλάξει τον πληθυσμό της και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους προχώρησε η Σουηδία, μέσω της Πρέσβειρας της χώρας στις ΗΠΑ. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Aegean: Σχέδιο σωτηρίας υπό το βάρος της παραγγελίας-μαμούθ από την Airbus

Η συμφωνία για την απόκτηση 46 νέων αεροσκαφών βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου επιχειρηματικού σχεδιασμού της εταιρείας μετά τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

SingularLogic: Αντίστροφη μέτρηση για την τελική φάση της διαδικασίας πώλησης

Τέσσερα ισχυρά εταιρικά σχήματα διεκδικούν την εταιρεία πληροφορικής του ομίλου MIG, με την προοπτική να αναδειχθεί στα μέσα του επόμενου μήνα ο μοναδικός υποψήφιος αγοραστής για την τελικές αποκλειστικές διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

10 τεχνολογίες που κέρδισαν την “μάχη” με τον κορωνοϊό

Με την πανδημία να είναι ακόμα σε ισχύ αν και οι χώρες έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν τις “αντοχές” τους εξερχόμενες από το lockdown, έχει ξεκινήσει ένας πρώτος απολογισμός όλων όσων έγιναν τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Κορωνόϊός: “Δεν θα έχουμε εμβόλιο μέσα στο 2020”

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Ινστιτούτου Εμβολίων Δρ Τζερόμ Κιμ “είναι πιθανό” να έχουμε εμβόλιο το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο του 2021 καθώς “θα απαιτηθούν 12-18 μήνες” για την έγκριση ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου για τον COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Υπουργείο Εργασίας: Τι ισχύει για το χρόνο παράλληλης απασχόλησης

Διευκρινίσεις σχετικά με το χρόνο παράλληλης απασχόλησης, παρέχει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Optima Bank: Σχέδιο επιθετικής επέκτασης για το 2020

Μεγάλα σχέδια για το 2020 με ραγδαία επέκταση και εξαιρετικά επιθετική στρατηγική στην εγχώρια τραπεζική αγορά έχει η διοίκηση της Optima Bank.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Νίκος Σύψας: Θα γίνει “της Κορέας” αν δεν είμαστε προσεκτικοί

“Mε ενοχλεί πάρα πολύ η άναρχη κατάσταση στις πλατείες και τις παραλίες… Βάζουμε σε κίνδυνος την προσπάθειά μας. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια αρχική υπεραντίδραση του κόσμου μετά την καραντίνα” σχολίασε ο καθηγητής. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Φώτης Νάκος: “Είμαστε έτοιμοι για την παραγωγή του πρώτου ελληνικού ηλεκτρικού τρίκυκλου”

Στόχος του Φώτη Νάκου, αλλά και του Θάνου Μακρή, άμεσου συνεργάτη του, είναι να αναδείξουν, μέσα από το Anemos, την δυναμική της ελληνικής παραγωγής στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ