emea: Οι κορυφαίες ειδήσεις της εβδομάδας

Ο κορωνοϊός παρέμεινε το κεντρικό θέμα και αυτή την εβδομάδα με το θέμα που απασχόλησε αρκετά τους αναγνώστες του emea.gr ήταν για την Aegean όπου πλήττεται οικονομικά λόγω του κορωνοϊού.

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε και το emea κάνει ένα σύντομο απολογισμό στις κορυφαίες του ειδήσεις.

Ο κορωνοϊός παρέμεινε το κεντρικό θέμα και αυτή την εβδομάδα με το θέμα που απασχόλησε αρκετά τους αναγνώστες του emea.gr ήταν για την Aegean όπου πλήττεται οικονομικά λόγω του κορωνοϊού, όπως και άλλες εταιρείες αερομεταφοράς, με την εταιρεία να ψάχνει για ένα σχέδιο διάσωσης για να ξεφύγει από όλη αυτή την κατάσταση.

Ακόμη τα θέματα που απασχόλησαν τους αναγνώστες ήταν η δήλωση του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Ινστιτούτου Εμβολίων Δρ. Τζερόμ Κιμ να αναφέρει ότι το εμβόλιο του κορωνοϊού δεν θα είναι έτοιμο το 2020, την πρέσβειρα της Σουηδίας στις ΗΠΑ να δηλώνει ότι η Σουηδία απέτυχε σαν χώρα να προφυλάξει τον πληθυσμό της και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους αλλά και το θέμα όπου η Hertz επιλέγει το δρόμο της χρεοκοπίας.

Ένα από τα θέματα τα οποία προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών ήταν η μαζική παραγωγή για το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό τρίκυκλο από την ARCHON ANEMOS αλλά και η συνέντευξη που παραχώρησε στο emea.gr ο ιδρυτής της Archon CNC and Robotics, Φώτης Νάκος.

Επίσης η διαδικασία λειτουργίας των φροντιστηρίων ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα που προσέλκυσε τους αναγνώστες για να μάθουν αναλυτικά όσα ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Τέλος ακόμα ένα θέμα που απασχόλησε τους αναγνώστες ήταν ότι οι απλές μάσκες δεν προστατεύουν τον κόσμο από τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά τα θέματα:

Aegean: Τα βασικά πλάνα για τη συμφωνία διάσωσης

Δυο από τα εναλλακτικά σενάρια της ενίσχυσης του κορυφαίου ελληνικού αερομεταφορέα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού με κρατικές εγγυήσεις φαίνεται πως είναι τα επικρατέστερα με βάση τα πρόσφατα παραδείγματα Air France-KLM, Lufthansa και Condor.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Φώτης Νάκος: “Είμαστε έτοιμοι για την παραγωγή του πρώτου ελληνικού ηλεκτρικού τρίκυκλου”

Στόχος του Φώτη Νάκου, αλλά και του Θάνου Μακρή, άμεσου συνεργάτη του, είναι να αναδείξουν, μέσα από το Anemos, την δυναμική της ελληνικής παραγωγής στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Κορωνόϊός: “Δεν θα έχουμε εμβόλιο μέσα στο 2020”

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Ινστιτούτου Εμβολίων Δρ Τζερόμ Κιμ “είναι πιθανό” να έχουμε εμβόλιο το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο του 2021 καθώς “θα απαιτηθούν 12-18 μήνες” για την έγκριση ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου για τον COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σουηδία: Αποτύχαμε σαν χώρα – “Ξεκληρίστηκαν” οι ηλικιωμένοι!

Στην επίσημη παραδοχή ότι απέτυχε σαν χώρα να προφυλάξει τον πληθυσμό της και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους προχώρησε η Σουηδία, μέσω της Πρέσβειρας της χώρας στις ΗΠΑ. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ARCHON ANEMOS: “Έτοιμο” για μαζική παραγωγή το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό τρίκυκλο

Για τη δημιουργία του πρώτου αποκλειστικά ελληνικού τρικύκλου μίλησε σήμερα στο emea live ο Φώτης Νάκος, ιδρυτής της Archon CNC and Robotics.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Aegean: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του “σχεδίου σωτηρίας”

Μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι τελικές λεπτομέρειες του «σχεδίου σωτηρίας» της μεγαλύτερης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας από τις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον κλάδο των μεταφορών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Το δρόμο της χρεοκοπίας επιλέγει η HERTZ

Μέχρι αύριο το πρωί (ώρα Ελλάδας) έχει στην διάθεση της η Hertz, προκειμένου να διεκπεραιώσει τα χρέη της στην αγορά, αλλιώς θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ευτύχης Βασιλάκης: “Μέσα σε ένα μήνα βρεθήκαμε από το ρετιρέ στο υπόγειο”

Από τις πλέον πληττόμενες επιχειρήσεις από τον υγειονομική κρίση που προέκυψε από τον κορωνοϊό είναι η Aegean, όπως άλλωστε και όλες οι εταιρείες στον κλάδο των αερομεταφορών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Έτσι θα ανοίξουν τα φροντιστήρια – Αναλυτικές οδηγίες

Με την χθεσινή της τοποθέτηση, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε πλήρως το τοπίο για την επαναλειτουργία σχολείων και φροντιστηρίων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Kορωνοϊός: Μύθος η προστασία από τις (απλές) μάσκες!

Με καθαρά επιστημονικά κριτήρια η χρήση των μασκών τους προσφέρει μόνον…ψυχολογική υποστήριξη στους πολίτες, ειδικά σε χώρους μεγάλου συνωστισμού (ασανσέρ, βαγόνια μετρό, προαστιακού, τρένων, κ.α.).

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ