emea: Αυτές είναι οι κορυφαίες ειδήσεις της εβδομάδας

Οι κορυφαίες ειδήσεις όπως εσείς τις αναδείξατε

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε και το emea κάνει ένα σύντομο απολογισμό στις κορυφαίες του ειδήσεις.

Για ακόμη μια εβδομάδα συνεχίζεται ο τρόμος με τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα στην Ελλάδα όπου συζητιέται η ακύρωση των καλοκαιρινών διακοπών των εργαζομένων προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα η αγορά μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων.

Ακόμα ο Giorgio Armani σχολιάζει «αγγίζοντας» ένα θέμα που άπτεται του δικού του τομέα, ο σχεδιαστής προδιαγράφει την επόμενη μέρα και για άλλους τομείς.

Ενώ η πειθαρχία των Ελλήνων στην καραντίνα και η ψυχολογία τους για να το κάνουν ήταν ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε τον κόσμο, το πως θα διαμορφωθεί ο κόσμος μετά τον κορωνοϊό και πως θα επιστρέψει στην κανονικότητα, αλλά και την άρση των περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση. Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε είναι σχετικά με την Ryanair και ότι δεν θα ξαναρχίσει τις πτήσεις της.

Τέλος ένα από τα θέματα που διάβασαν οι αναγνώστες ήταν γενικά το πόσο σκοτώνει ο κορωνοϊός και πόσο η υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού.

Αναλυτικότερα οι δημοφιλέστερες ειδήσεις της εβδομάδας

Πρόταση για ακύρωση των καλοκαιρινών διακοπών

Πρόταση από εργοδοτικούς φορείς της χώρας, σύμφωνα με την οποία προτείνεται η αναστολή ή ακύρωση των καλοκαιρινών διακοπών των εργαζόμενων, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα η αγορά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Η πανδημία αλλάζει το επιχειρείν – Ο Giorgio Armani «δείχνει» τον δρόμο

Από την αρχή σχεδόν της πανδημίας, μόλις άρχισε να γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της αλλαγής που συντελείται στη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως, ξεκίνησε μία μεγάλη κουβέντα για την «επόμενη μέρα», την «κανονικότητα», το πώς θα γίνει η «επιστροφή» σε αυτή και με τι όρους.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Γιατί οι «συναισθηματικοί» Έλληνες πειθάρχησαν στα μέτρα – Και όμως υπάρχει ψυχολογική εξήγηση

Η δομή της ελληνικής κοινωνίας και οικογένειας είναι ο κοινός παρονομαστής της συμμόρφωσης και πειθαρχίας των Ελλήνων που στην συντριπτική τους πλειοψηφία τήρησαν τα περιοριστικά μέτρα κίνησης που έλαβε η κυβέρνηση, για τη μείωση διασποράς του κορωνοϊού.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πως θα διαμορφωθεί ο κόσμος μετά τον κορωνοϊό;

«Μετά τον κορωνοϊό ο κόσμος δε θα είναι ποτέ ίδιος». Έχει ακουστεί από πολλά χείλη και τόσο πολύ που έχει γίνει κοινός τόπος. Ο κόσμος δε θα είναι ίδιος. Πώς όμως θα είναι; Ποιες θα είναι οι επιδράσεις στον άνθρωπο και την κοινωνία, πέρα από την οικονομία και την πολιτική, αυτού του «αόρατου πανίσχυρου» ιού; Αυτό είναι ακόμη άγνωστο και ως τέτοιο προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Επιστροφή στην Κανονικότητα – Αλλά ποια Κανονικότητα; | ΜΕΡΟΣ Β’

Ο Δημήτρης Βασιλείου γράφει για το ότι υπάρχει ένα πολύ κατάλληλο παράδειγμα από πρόσφατη πανδημία, που μας δίνει κάποια δείγματα «αλλαγών», για το πώς τα συστήματα ή οι ιδιώτες θα επιζητήσουν την επιβίωσή τους, την επόμενη ημέρα του Covid-19.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σε ανοιχτή διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Χρηματιστήριο

Διατάξεις που αποσκοπούν στην πιο αποτελεσματική και διαυγή Εταιρική Διακυβέρνηση των Ανώνυμων Εταιρειών περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών μέτρων

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών μέτρων, ξεδίπλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με ειδικές αναφορές για το τι θα γίνει με τις μετακινήσεις και τον τουρισμό, με τα σχολεία και τους ηλικιωμένους.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Μήπως έχει έρθει η ώρα να σκεφτούμε την επόμενη μέρα;

Ο Τάσος Βελιάδης μοιράζεται μαζί μας τα 6 «μαθήματα» που πήρε από την περίοδο της πανδημίας και μας καλεί να σκεφτούμε την επόμενη ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ιρλανδία: Η Ryanair δεν θα ξαναρχίσει τις πτήσεις, αν μένει άδειο το μεσαίο κάθισμα στα αεροπλάνα

Ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι είπε πως προειδοποίησε την ιρλανδική κυβέρνηση πως, αν προβλέπει να επιβάλει τέτοιους κανόνες, “είτε θα πληρώσει το μεσαίο κάθισμα είτε δεν θα πετάξουμε”, επειδή “δεν μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα με ποσοστό πληρότητας 66%”.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πόσο σκοτώνει ο κορωνοϊός και πόσο η υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού

Υπάρχει μια αβεβαιότητα γύρω από τον τρόπο που ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 σκοτώνει ορισμένους ασθενείς. Είναι πάντα ο ίδιος ο ιός η αιτία ή τελικά η υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς απέναντι στον ιό είναι αυτή που κατακλύζει τα όργανα του;

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ