emea: Αυτές είναι οι κορυφαίες ειδήσεις της εβδομάδας

Στην Ελλάδα το θέμα που απασχόλησε περισσότερο είναι το ζήτημα με το πότε θα ανοίξουν το σχολεία και γενικά τι θα γίνει με τα μαθήματα

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε και το emea κάνει ένα σύντομο απολογισμό στις κορυφαίες της ειδήσεις.

Ακόμη συνεχίζεται η κατάσταση τρόμου με τον κορωνοϊό παγκοσμίως, με πολιτικούς, επιστήμονες και ακτιβιστές να ζητούν την παραίτηση του προέδρου του Π.Ο.Υ, με τον κόσμο να αναρωτιέται στο αν θα βρεθεί φάρμακο, το πόσο επικίνδυνος ακόμη μπορεί να γίνει ο ιός και τι ακόμη μπορεί να προκαλέσει. Ακόμα αυτό που επισημάνθηκε αυτές τις μέρες είναι το πως και πότε θα γίνει άρση του lockdown. Ενώ στην Ελλάδα το θέμα που απασχόλησε περισσότερο είναι το ζήτημα με το πότε θα ανοίξουν το σχολεία και γενικά τι θα γίνει με τα μαθήματα.

Αναλυτικότερα οι δημοφιλέστερες ειδήσεις της εβδομάδας

Κορωνοϊός: Την παραίτηση του Γεν. Διευθυντή του Π.Ο.Υ. ζητούν πολιτικοί, επιστήμονες και ακτιβιστές

Πάνω από 900.000 άτομα έχουν συνυπογράψει την διεθνή εκστρατεία για την αποχώρηση του Γενικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγέσους για σωρεία ατασθαλιών, ύποπτων αποφάσεων, κρουσμάτων διαφθοράς και έλλειψη διαφάνειας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Επιτροπή Τσιόδρα: Σχολεία τέλος για φέτος

Την πρόταση του για πρόωρη ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς έκανε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Μ. Λαζανάς, η οποία είναι να μπει λουκέτο στα σχολεία για φέτος και η σχολική χρονιά να συνεχιστεί με διδασκαλία από το σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ξεκίνησε το δεύτερο κύμα στην Κίνα; Αύξηση ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας υπογραμμίζει πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση που συνεχίζει να έχει μπροστά του το Πεκίνο αν θέλει να εξασφαλίσει την αποτροπή του λεγόμενου δεύτερου κύματος εξάπλωσης της πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» στις αγορές προκαλούν οι κλινικές δοκιμές του Remdesivir

Άνοδο άνω του 16% σημείωναν οι μετοχές της Gilead Sciences στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Πέμπτης, καθώς διέρρευσαν λεπτομέρειες γα την κλινική δοκιμή του αντιϊκού φαρμάκου της εταιρείας, το Remdesivir, που δείχνουν υποσχόμενα αποτελέσματα στη θεραπεία της Covid-19.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η Διαθεσιμότητα του Τουριστικού μας Προϊόντος: «Logistics, Ευελιξία, Προορισμοί»

Ένα από τα κείμενα που τράβηξε το ενδιαφέρον των αναγνωστών του emea ήταν μια ανάλυση του Δημήτρη Βασιλείου για τον τουρισμό και συγκεκριμένα τα logistics, και την ευελιξία. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σε ανοιχτή διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Χρηματιστήριο

Διατάξεις που αποσκοπούν στην πιο αποτελεσματική και διαυγή Εταιρική Διακυβέρνηση των Ανώνυμων Εταιρειών περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πόσο σκοτώνει ο κορωνοϊός και πόσο η υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού

Υπάρχει μια αβεβαιότητα γύρω από τον τρόπο που ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 σκοτώνει ορισμένους ασθενείς. Είναι πάντα ο ίδιος ο ιός η αιτία ή τελικά η υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς απέναντι στον ιό είναι αυτή που κατακλύζει τα όργανα του;

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κορωνόϊός: «Τεράστιο λάθος η μη χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου» επιμένουν Κινέζοι ειδικοί

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων της Κίνας Τζορτζ Γκάο, η σύσταση για την αποφυγή χρήσης προστατευτικής μάσκας προσώπου προς τους πολίτες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, παρότι βασίζεται σε επίσημη οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι «τεράστιο λάθος» και πρέπει να αλλάξει άμεσα από τις κυβερνήσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κορωνοϊός: Η Emirates κάνει τεστ ανίχνευσης στους επιβάτες πριν την επιβίβαση τους!

Η αεροπορική εταιρεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιεί αιματολογικές εξετάσεις ταχέων αποτελεσμάτων στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι για να ελέγξει αν νοσούν οι επιβάτες πριν επιβιβαστούν στην πτήση τους. Είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που θέτει σε εφαρμογή το συγκεκριμένο μέτρο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πως και πότε θα γίνει άρση του lockdown

Τον οδικό χάρτη για την επανεκκίνηση οικονομίας και κοινωνίας περιγράφει σε ειδική έκθεσή του το American Enterprise Institute, καθώς όπως επισημαίνει θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει από τη φάση του μετριασμού (με τα μέτρα αποστασιοποίησης, παραμονής κατ οίκον κ.λπ.) να κινηθούμε στην φάση της επανεκκίνησης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ