EMEAgr: Αυτό είναι το TOP 10 της εβδομάδας!

Αυτή  την εβδομάδα οι αναγνώστες του emea διάβασαν για την ύπαρξη ενός επενδυτικού fund που ανήκει – κατά άλλους ερευνητές ελέγχεται – από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα από την CIA, και βρίσκεται πίσω από γνωστές εταιρείες, δημοφιλή προϊόντα τεχνολογίας, εξαιρετικά διαδεδομένες υπηρεσίες και εφαρμογές, καθώς και ιδιώτες.

Διάβασαν επίσης το τι είναι ο νέος κορωνοϊός, από που προέρχεται το όνομα του νέου ιού αλλά και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν άμεσα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία ώστε να μην επιδεινωθεί ο ιός ακόμη περισσότερο.

Στην τρίτη θέση των πιο δημοφιλών θεμάτων του emea βρέθηκε αυτή την εβδομάδα το κρούσμα που εντοπίστηκε σε υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς ο οποίος εργάζεται σε κτίριο της διοίκησης, στην οδό Αμερικής, και όχι στο δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας.

Ψηλά στη λίστα των περασμένων ημερών βρέθηκε και η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια όπου αναβάλλονται επίσημα όλα τα καρναβάλια στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό.

Επίσης, στο ΤΟΠ 10 της εβδομάδας βρέθηκε το θέμα με το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα ανακοίνωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα να αναφέρει ότι μια 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη νοσεί από την ιογενή πνευμονία.

Από τις κορυφαίες ειδήσεις του emea ήταν ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι ο κορωνοϊός δεν είναι μόνο κινεζική υπόθεση αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εξαπλωθεί παντού και πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό του. 

Άλλο ένα θέμα που κέντρισε το θέμα των αναγνωστών ήταν σχετικά με τα πρώτα αποτελέσματα της επιδημιολογικής ανάλυσης και μαθηματικών μοντέλων κινδύνου διεθνούς ομάδας επιστημόνων από τα πανεπιστήμια του Σικάγο, Καλιφόρνιας και του Λονδίνου που έδειξαν ότι  η εκτιμώμενη αποτελεσματικότητα των μέτρων διαλογής πιθανών κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού είναι κάτω του 50%.

Στην όγδοη και ένατη θέση βρίσκεται το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα το οποίο πρόκειται για 36χρονη Ελληνίδα καθηγήτρια η οποία πρόσφατα ταξίδεψε στην Ελλάδα, είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. “Αττικόν”.

Το θέμα που βρίσκεται στη δέκατη θέση και διαβάστηκε αρκετά από τους αναγνώστες του emea έχει να κάνει με το νοσοκομείο Ιπποκράτειο που εξέδωσε ένα εύχρηστο πίνακα με μύθους και αλήθειες για τον κορωνοϊό, όπου αναφέρονται μερικές από τις πιο διαδεδομένες ψευδείς πεποιθήσεις για την ασθένεια σε αντιδιαστολή με την πραγματικότητα, όπως αυτή ισχύει μέσα από την επιστημονική έρευνα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ