Πουλήθηκε το 50% μεγάλης ΠΑΕ!

Στο κλειστό – και άτυπο – “club” των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ της χώρας περιλαμβάνεται η ποδοσφαιρική εταιρεία ο ιδιοκτήτης της οποίας προχώρησε σε συμφωνία προκειμένου να εκχωρήσει το 50% του μετοχικού κεφάλαιου.

Το deal, όπως μαθαίνει ο Joker, θεωρείται «κλεισμένο», αλλά για λόγους που αφορούν μέρος της συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής χρονιάς στο πλαίσιο και άλλων σημαντικών νέων που συνδέονται με την συγκεκριμένη ποδοσφαιρική εταιρεία. Ωστόσο το μέγεθος, τόσο της ομάδας, όσο και του νέου αγοραστή ο οποίος θα ελέγχει ουσιαστικά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, αφού βάση του σχετικού νόμου οι ερασιτεχνικές ομάδες ελέγχουν το 10% των ΠΑΕ, θα δημιουργήσει
νέα δυναμική.

Το deal αυτό, επίσης, σύμφωνα με παράγοντες που συνδέονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο θα δημιουργήσει νέα δυναμική, αλλάζοντας τις ισορροπίες στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως το ξέρουμε σήμερα.

Την επόμενη εβδομάδα ο Joker θα σας ανακοινώσει τα ονόματα όλων των εμπλεκόμενων σε αυτή την επιχειρηματική συμφωνία. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ΠΑΕ είναι εταιρείες που μπορούν να παράξουν πολλά – πολλά χρήματα!

Καλό Σαββατοκύριακο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ