Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο «σύγχρονος» Μάνος Χατζιδάκις της Ελλάδας!

Αν ανατρέξει κάποιος πίσω στον χρόνο, περίπου 60 χρόνια πίσω, θα «δει» με ενδιαφέρον πως η Ελλάδα, η μικρή Ελλάδα που ακόμη – τότε - «μέτραγε» τις πληγές του πολέμου και του εμφυλίου είχε καταφέρει να βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος μέσα από τις επιτυχίες ενός σπουδαίου καλλιτέχνη, του Μάνου Χατζιδάκι.

Του Μάνου Χατζιδάκι οι μελωδίες του οποίου ταξίδεψαν και ταξιδεύουν ακόμη και σήμερα την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Ας μείνουμε όμως στο τότε και ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε μια εικόνα. Μια εικόνα της Ελλάδας του 1960 η οποία κερδίζει Όσκαρ μουσικής για την ταινία Ποτέ την Κυριακή, του Ζυλ Ντασσέν, με πρωταγωνίστρια την Μελίνα Μερκούρη και μουσική φυσική του Μάνου Χατζιδάκι! Για σκεφτείτε το λίγο. Για σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί σήμερα, σε μια ανάλογη διάκριση, με το πλήθος τον «ενημερωτικών» portals και των social media!

Τώρα λοιπόν ας γυρίσουμε ξανά στην Ελλάδα του σήμερα και στο «φαινόμενο» Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ένα πρόσωπο που σε λίγα χρόνια βρέθηκε από τα Σεπόλια στον μαγικό κόσμο του NBA κερδίζοντας μάλιστα το βραβείο του MVP για την περυσινή σεζόν στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου! Τώρα θα πει κάποιος τι σχέση μπορεί να έχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τον Μάνο Χατζιδάκι. Η απάντηση φυσικά είναι μία. Την Ελλάδα. Την Ελλάδα που ανιδιοτελώς, τότε ο Μάνος και τώρα ο Γιάννης, διαφημίζουν στα πέρατα της Γης!

Οι εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο με την Εθνική Ομάδα, σε φιλικούς αγώνες, λίγες ημέρες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, συνοδεύονται από σκηνές λατρείας προς το πρόσωπο του, ως παίκτη της μικρής και ταπεινής Ελλάδας, από ανθρώπους που μπορεί να μην γνωρίζουν ούτε που βρίσκεται η χώρα μας.

Δυστυχώς η Ελλάδα και οι Έλληνες δείχνουν να μην έχουν εκτιμήσει την αξία και την φήμη του Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος από την δική του πλευρά δείχνει να αγαπά την Ελλάδα με πάθος!

Είναι απλό ας τον αγαπήσουμε και εμείς και ας τον αγκαλιάσουμε και ας του αφιερώσουμε το «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» του Μάνου Χατζιδάκι!