Ανώνυμος Επενδυτής:  Η αγορά ζητά από τη ΝΔ επιστροφή σε ισχυρή ανάπτυξη!

Η ώρα της κρίσης έφτασε και το αποτέλεσμα των εκλογών καταγράφηκε. Κυβέρνηση αυτοδυναμίας της ΝΔ με σχήμα πολλών εξωκοινοβουλευτικών και αρκετών γνωστών προσώπων. 

Περίοδος χάριτος για την αγορά δεν υφίσταται καθώς τα προβλήματα είναι εδώ και ζητούν άμεσες απαντήσεις.

Στα ενδιαφέροντα των εκλογών της 7ης Ιουλίου καθώς και στην πρώτη εικόνα που δίνει η σύνθεση της νέας κυβέρνησης:
– To ποσοστό της ΝΔ είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει λάβει κόμμα από τις εκλογές του 2009 και μετά και ταυτόχρονα είναι η πρώτη αυτοδύναμη κυβέρνηση επίσης μετά το 2009, ένα δείγμα ίσως ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα.
– Ο Σύριζα απέσπασε ποσοστό 31,6% το οποίο τον αφήνει για τα καλά στο παιχνίδι της επόμενης μέρας. Μπορεί η ΝΔ να είναι και να αισθάνεται ο ξεκάθαρος νικητής των εκλογών πλην όμως και ο Σύριζα έχει πολλούς λόγους να αισιοδοξεί ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι ρυθμιστής αν όχι ξανά κομμάτι της εξουσίας.
– Η Χρυσή αυγή, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που εκτοξεύτηκε στα χρόνια της κρίσης έμεινε έστω και οριακά έξω από την βουλή δείχνοντας επίσης πως σιγά σιγά επιστρέφουμε στη λογική…
– Ή μήπως όχι θα σκεφτεί κανείς αν δει με άλλη ματιά την είσοδο του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιάνη (με ένα ν) Βαρουφάκη, δύο προσώπων που λαϊκίζουν με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο, ο δε δεύτερος κυβέρνησε για 6 μήνες με δραματικές επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
– Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης με πολλούς τεχνοκράτες προμηνύει επιθετική πολιτική σε σειρά θεμάτων που έχουμε θίξει από τη στήλη με βασικότερα την φορολογική και επενδυτική πολιτική.

Συνολικά το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε ότι η κοινωνία έχει πειστεί ως ένα βαθμό για την αναγκαιότητα τολμηρών μεταρρυθμίσεων και άμεσων πραγματικών φορολογικών περικοπών προκειμένου να έρθει επιτέλους η περιβόητη ανάπτυξη η οποία θα πρέπει να είναι σταθερή και ισχυρή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ