“Business as usual”

Χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε η «παράδοση – παραλαβή» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη που λίγη ώρα νωρίτερα είχε ορκιστεί πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την ίδια ώρα οι πολίτες της έκαναν κανονικά το πρόγραμμα τους, είτε πηγαίνοντας στην εργασία τους, είτε ξεκινώντας ή προγραμματίζοντας τις θερινές τους διακοπές. Όλα δηλαδή κυλούσαν ομαλά χωρίς αλλαγές, καθώς οι μόνοι που είχαν αγωνία τα μέλη της νέας κυβέρνησης που περιμέναν να χτυπήσει το τηλέφωνο τους και να ακούσουν τη φωνή του νέου πρωθυπουργού. Φυσικά σε εργασιακό οργασμό βρίσκονταν και τα ΜΜΕ της χώρας προκειμένου να καλύψουν να καλύψουν τα γεγονότα.

Business as usual για όλους δηλαδή και φυσικά ακριβώς το αντίθετο από ότι συνέβαινε στη χώρα την ίδια περίοδο πριν από τέσσερα χρόνια όταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο νεοεισερχόμενος, ως πολιτικός αρχηγός στη Βουλή, Γιάνης Βαρουφάκης (τότε υπουργός Οικονομικών), έπαιζαν το μέλλον της χώρας στα «ζάρια”, κάτι που εξάλλου παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στις τελευταίες του συνεντεύξεις πριν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Και αυτό είναι τελικά το ζητούμενο για μια χώρα, όλα να κυλούν ομαλά και χωρίς εκπλήξεις για τις οποίες κανείς δεν είναι προετοιμασμένος. Αυτό που οι πολίτες μια χώρας ζητούν, είναι διατήρηση της κανονικότητας, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια, στην χώρα μας, δεν ήταν απαραίτητα δεδομένο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ