Λευκή πετσέτα ήταν αυτή Αλέξη;

Πραγματοποιήθηκε εχθές, Τρίτη, η γενική συνέλευση του ΣΕΒ, από την οποία για πρώτη φορά απουσίαζε ο πρωθυπουργός της χώρας, στέλνοντας ένα μικτό πολιτικό μήνυμα μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές. 

Αντίθετα ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, φρόντισε να παραβρεθεί και να αδράξει την ευκαιρία για να παρουσιάσει το επενδυτικό του σχέδιο, αλλά και να καλέσει σε συστράτευση τον βιομηχανικό χώρο της χώρας. 

Κάποιος θα πει πως παραδοσιακά η Νέα Δημοκρατία ήταν πιο κοντά στην έκφραση της φωνής της βιομηχανικής ζωής και των επιχειρήσεων, όμως η απουσία του πρωθυπουργού ξένισε αρκετούς. Από τη μία έδωσε το ελεύθερο στην Αξιωματική Αντιπολίτευση να “αλωνίσει” και να επιβεβαιώσει την παρουσία και την επιρροή της και από την άλλη “γκρέμισε” το αφήγημα που είχε με κόπο χτίσει η κυβέρνηση περί ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων και επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας. 

Κάποιος θα μπορούσε επίσης να πει πως με τις εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να φεύγουν προς ΚΙΝΑΛ αλλά Βαρουφάκη, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να “γλυκάνει” την αριστερή συνείδηση των οπαδών του, βάζοντας εαυτόν αλλά και κόμμα καθαρά απέναντι στο “κεφάλαιο” και τους “κακούς βιομήχανους”. 

Μπορεί μια τέτοια κίνηση να έχει αποτελέσματα στην συσπείρωση που προσπαθεί να επιτύχει η Κουμουνδούρου, όμως όπως φαίνεται ο Αλ. τσίπρας δείχνει να μην θυμάται πως πριν από αρχηγός κόμματος, είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. 

Και σαν πρωθυπουργός έχει την “θεσμική υποχρέωση” να παραβρίσκεται σε τέτοιες εκδηλώσεις. 

Για εμένα ο Αλέξης Τσίπρας έχασε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία εχθές να παρουσιάσει το επενδυτικό πρόγραμμα της παράταξης του και τον τρόπο με τον οποίο θα στηρίξει τις επιχειρήσεις που αποτελούν το “βαρύ πυροβολικό” της ανάπτυξης, από το να προσπαθεί να κερδίσει κομματικούς ψήφους. 

Εκτός και αν προσπαθεί να παίξει παιχνίδι με την αγορά για να δείξει πως η απουσία του μπορεί να “γκρεμίσει” το κλίμα αισιοδοξίας που κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες. Και αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ