Σχόλια – Παρασκήνια – Φήμες | Πέμπτη 04.03.2021

  • Διάπλατα άνοιξε πλέον ο δρόμος για την διαγραφή της μετοχής της Forthnet από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης της Newco United Group ως βασικού μετόχου προς τους υπόλοιπους κατόχους μετοχών της εισηγμένης. Από χθες η Newco United Group Hellas S.A.R.L, θυγατρική της BC Partners,κατέχει το 96,83% της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία για την υποβολή αιτήματος διαγραφής των μετοχών από το ελληνικό χρηματιστήριο.
  • Πάντως, σε ιδιώτες επενδυτές παραμένει ακόμα ένα ποσοστό της τάξης του 3,17% της Forthnet καθώς δεν ανταποκρίθηκαν όλοι οι μικρομέτοχοι στην πρόσκληση της εξαγοράς των μετοχών τους με τιμή 0,30 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένη κατά 0,197% σε σχέση με τη μέση χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Έτσι, από το σύνολο των υπολειπόμενων μετοχών, που άγγιζε το 15,40% προ της Δημόσιας Πρότασης, ανταποκρίθηκαν το 12,23%, παραχωρώντας 42.026.923 μετοχές. Και πολλοί αναρωτιούνται ποιοί και γιατί δεν δέχτηκαν την πρόταση εξαγοράς…
  • Αληθεύει ότι θα ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για επιχειρηματία-φάντασμα (εξαιτίας της συστηματικής προσπάθειας του να μην καταγραφεί το πρόσωπό του από κάμερα ή φωτογραφικό φακό) που προχώρησε σε μεγάλες επενδύσεις σε ακίνητα «φιλέτα» κατά την διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά σύμφωνα με καταγγελίες στελεχών της αντιπολίτευσης στην συγκεκριμένη χώρα τα χρήματα προέρχονται από μυστικά κονδύλια χώρας της Λατινικής Αμερικής και…εξαφανισμένα χρήματα από τα ταμεία εταιριών κρατικών συμφερόντων;
  • Συμπτώματα…μέθης θα αρχίσουν να εμφανίζουν στο τέλος πελάτες και υπάλληλοι της αλυσίδας Jumbo με τις αλλεπάλληλες αλλαγές και τις συνεχείς αντικρουόμενες αποφάσεις της διοίκησης της εισηγμένης για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρείας επιτρέπει πλέον τη λειτουργία click-inside (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) για είδη ένδυσης, υπόδησης και βιβλία στις επιδημιολογικά «κόκκινες» περιοχές και η αγορά όλων των υπόλοιπων κατηγοριών προϊόντων μέσω της λειτουργίας click-away, δηλαδή μέσω παραλαβής από την πόρτα. Πριν από ένα μήνα είχε ανακοινώσει ότι κλείνει τα καταστήματα γιατί με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να λειτουργήσουν τα καταστήματα, λίγες ημέρες μετά το άνοιγμά τους. Και άλλα έλεγε τον περασμένο Οκτώβριο.
  • Υπενθυμίζοντας τα καυστικά σχόλια του ιδρυτή της Jumbo Απόστολου Βακάκη (σχετικά με την εξαγορά του ομίλου Carrefour-Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη) τον Οκτώβριο του 2016: «Μάλλον πήρε τα λάθος χάπια για να αποφασίσει να ανατρέψει τη φιλοσοφία μιας καλής επιχείρησης». Εκτός κι αν δεν φταίνε τα…χάπια.
  • Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για το θεσμικό πλαίσιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το οποίο μεταξύ άλλων θα καθορίζει και θέματα συμμετοχής του Ταμείου σε αυξήσεις κεφαλαίου εταιρειών, φορέων και οργανισμών που συμμετέχει ή υπάγονται στην δικαιοδοσία του. Όπως στην επικείμενη αύξηση του κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς δηλαδή…
  • Για την συγκεκριμένη υπόθεση πάντως επεξεργάζονται δυο εναλλακτικά σενάρια, ανάλογα με το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών και funds: ένα βασικό και ένα εναλλακτικό (plan B). Στην πρώτη περίπτωση και εφόσον αληθεύουν οι πληροφορίες των συμβούλων πως υπάρχει εξαιρετικά υψηλό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, τότε το ΤΧΣ μπορεί να περιοριστεί σε συμμετοχή μεταξύ 25% και 35%. Αν όμως δεν υπάρξει πραγματικά μεγάλη προσφορά επενδυτικών κεφαλαίων, τότε θα τεθεί σε ισχύ το δεύτερο σενάριο και το Ταμείο θα εισφέρει στην αύξηση της Τράπεζας Πειραιώς κεφάλαια που αναλογούν στο σημερινό ποσοστό (61,34%) των μετοχών που κατέχει και να στεφθεί με επιτυχία το όλο εγχείρημα.
  • Απίστευτο κι όμως αληθινό…Στα δικαστήρια θα αναγκαστούν να προσφύγουν εκατοντάδες δημότες των περιοχών που έμειναν χωρίς ρεύμα από 2 ως 6 ημέρες κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια» διότι η ΔΕΗ (και οι άλλοι πάροχοι ενέργειας) δεν έχουν την αρμοδιότητα των δικτύων και ο διαχειριστής του ηλεκτρικού δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, εκτός από τις εκπτώσεις-χαρτζιλίκι (5-10 ευρώ) στους λογαριασμούς, «ουδεμία ευθύνη» έχει σε περιπτώσεις θεομηνιών, καταστροφών και ανωτέρας βίας!
  • Επισήμως το πλαίσιο των «χορηγούμενων αποζημιώσεων» καλύπτει μόνο διακοπή από βλάβη, αντικειμενική ευθύνη υπαλλήλου/εργαζομένου και «αστοχία» υλικών. Κοινώς αν ο πολίτης δεν έχει καλό δικηγόρο, χρήματα και χρόνο να τρέχει στα δικαστήρια, δεν πρέπει να ελπίζει σε αποζημίωση πέρα του 10ευρου.
  • Τροπολογία για την παράταση της Ειδικής Διαχείρισης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θα καταθέσει στη Βουλή μέσα στις επόμενες 24 ώρες το Υπουργείο Οικονομικών καθώς τη Δευτέρα (8/3) λήγει ο χρόνος ισχύος της σχετικής απόφασης. Δηλαδή, στο παρά πέντε και υπό το άγχος της πτώχευσης των ναυπηγείων, θα γίνει η διαδικασία…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ