Σχόλια – Παρασκήνια – Φήμες | Τετάρτη 24.02.2021

  • Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες για το περίτεχνο πλάνο του προφυλακισμένου Δημήτρη Κουτσολιούτσου σχετικά με την έκτακτη γενική συνέλευση της Folli Follie στις 10 Μαρτίου, όπου οι μέτοχοι – συνεπώς και ο ίδιος ως κάτοχος του 35% – θα κληθούν να εγκρίνουν το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας. Φέρεται να περιλαμβάνει από την καταψήφιση του σχεδίου – σχεδόν αναμενόμενη σύμφωνα με έγκυρους νομικούς- και την υποβολή αιτήματος αναβολής μέχρι νέα προσφυγή στα δικαστήρια με στόχο την ακύρωση του σχεδίου εξυγίανσης.
  • Βλέπεται η έγκριση από την πλειοψηφία των μετόχων σημαίνει πως ουσιαστικά το ποσοστό του συρρικνώνεται τόσο δραστικά, ώστε παύει να έχει δυνατότητα παρέμβασης στις εξελίξεις και ταυτόχρονα μειώνεται η αξία των μετοχών που θα παραμείνουν τελικά στην κατοχή του.
  • Με την ευκαιρία…νέο αίτημα αποφυλάκισης και αντικατάστασης των περιοριστικών του όρων με κατ’ οίκον περιορισμό υπέβαλλε το νομικό επιτελείο του πρώην Διευθ. Συμβούλου της Folli- Follie Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, ο οποίος έχει προφυλακιστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο (9/9) με βάση το κατηγορητήριο που περιλάμβανε πέντε κακουργήματα για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.
  • Το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης είχε απορριφθεί τον Νοέμβριο (12/11) μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ απορριπτική ήταν και η εισήγηση του εισαγγελέα μερικές εβδομάδες νωρίτερα.
  • Αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς ύψους 800 εκατ. ευρώ μέσα στο Απρίλιο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές με ξένους θεσμικούς επενδυτές, που έχουν ξεκινήσει συντονισμένα οι δυο επιλεγμένοι σύμβουλοι (Goldman Sachs και η UBS) στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη, έχουν αποδώσει ήδη εξαιρετικά αποτελέσματα και το ενδιαφέρον φαίνεται να είναι έντονο. Όπως ακούγεται θα υπάρχει ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη εικόνα μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, όπου και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.
  • Αληθεύει ότι είναι θέμα ημερών να σκάσει…βόμβα στα χέρια της διοίκησης γνωστής εισηγμένης εταιρείας που έχει προβλήματα με τις οικονομικές καταστάσεις προηγούμενων ετών αλλά και με την αποπληρωμή ομολόγων της, που έχουν προκαλέσει ήδη επίσημες καταγγελίες και αγωγές;
  • Ως τα τέλη Μαρτίου (31/3) θα έχουν τη δυνατότητα μετατροπής σε νέες μετοχές της Forthnet οι κάτοχοι των υπόλοιπων μετατρέψιμων ομολογιών της έκδοσης του Οκτωβρίου του 2016 της εταιρείας οι οποίες διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και αντιστοιχούν περίπου στο 0,127% του συνόλου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Forthnet θα έχει ολοκληρώσει την ολική εξόφληση της συγκεκριμένης έκδοσης ομολόγου.
  • Μεγάλο ανταγωνισμό από γερμανικούς ενεργειακούς ομίλους αναμένεται να αντιμετωπίσουν τους επόμενους μήνες οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), κυρίως στην ηλιακή και αιολική ενέργεια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων της Γερμανίας, η Ελλάδα έχει αξιολογηθεί από τις εγχώριες εταιρείες ως καλύτερη λύση από τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες της Ε.Ε. (Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Σλοβενία, Μάλτα, Κύπρο) και θα εντείνουν τις επενδύσεις τους στην χώρα μας, όπως και τις εξαγορές αδειοδοτημένων σχεδίων (projects).
  • Η εξαγορά δύο φωτοβολταϊκών σταθμών με συνολική ισχύ 45 μεγαβάτ στην Ελλάδα (Μεγάλα Καλύβια, Κόσσο) την περασμένη εβδομάδα από την εταιρεία εκμετάλλευσης αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων Blue Elephant Energy AG, όπως λένε στην Γερμανία είναι μόνο η αρχή…
  • Δεν είπε άλλωστε τυχαία στην ημερίδα της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας – αναφερόμενος ειδικά στα πλωτά θαλάσσια αιολικά πάρκα – πως «πρέπει να κεφαλοποιήσουμε το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει». Πέρυσι παρά την καθολική καραντίνα και τις επιπτώσεις της πανδημίας έγιναν επενδύσεις ύψους 26 δισ. ευρώ μόνο σε θαλάσσια αιολικά έργα για την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ