Σχόλια – Παρασκήνια – Φήμες | Δευτέρα 11.01.2021

  • Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Δημήτρη Ντζανάτο έχουν ζητήσει (και μάλιστα επιτακτικά) οι εκπρόσωποι των εταιρειών που έχουν καταθέσει φακέλους για αδειοδότηση διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο καθώς η διαδικασία φαίνεται να καθυστερεί αδικαιολόγητα. Έχει περάσει ένας μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων του, οι φάκελοι να παραμένουν σε κάποια γραφεία στο κτίριο της οδού Αχαρνών και οι διαδικασίες κυλούν με πολύ αργούς ρυθμούς. Σαν τις παλιές καλές εποχές του ελληνικού δημοσίου…
  • Όπως ακούγεται αν δεν πραγματοποιηθεί σύντομα μια συνάντηση ή δεν εκδοθεί μια επίσημη ανακοίνωση, με δεδομένο πως θα αρχίσουν να δημιουργούνται προβλήματα με τους φακέλους – πολλοί εκ των οποίων είχαν υποβληθεί ολοκληρωμένοι και πολύ νωρίτερα από τις προθεσμίες – το επόμενο βήμα θα είναι να απευθυνθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Φημολογείται μάλιστα ότι κάποιοι από τους υποψήφιους παρόχους έχουν στείλει ήδη επιστολές στο αρμόδιο υπουργείο…
  • Στην κόψη του ξυραφιού είναι η συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας με τους εκπροσώπους του επενδυτικού fund CVC Capital Partners για την πώληση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων υπήρχε η φήμη ότι η συμφωνία είχε επιτευχθεί και οι υπογραφές θα έμπαιναν στο στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αφού οι δυο πλευρές φέρεται να ήταν – σύμφωνα με πληροφορίες – σχεδόν… ένα βήμα πριν από την τελική υπογραφή του συμβολαίου.
  • Όμως, με την αλλαγή του χρόνου μπήκαν στο τραπέζι νέοι όροι και προϋποθέσεις με αποτέλεσμα να επηρεάζεται τόσο το τελικό, καθαρό, τίμημα όσο και η «βεβαιότητα» περί συμφωνίας. Ενδέχεται όμως να πρόκειται και για κινήσεις στρατηγικής του fund για την μείωση της αρχικής καταβολής του τιμήματος. Γιατί για το συνολικό τίμημα η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει θέσει «κόκκινες γραμμές».
  • Αν τελικά βρεθεί λύση «κοινής αποδοχής» και κλείσει οριστικά η συμφωνία εντός Ιανουαρίου, τότε η διαδικασία της μεταβίβασης του πακέτου των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από περίπου πέντε μήνες, οπότε η αλλαγή ιδιοκτησίας πρέπει να υπολογίζεται ότι θα γίνει μέσα στον Ιούνιο!
  • Πολύ κοντά στις επίσημες ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων της Intralot ακούγεται ότι είναι οι δυο πλευρές μετά τις τελευταίες διαβουλεύσεις με τους συμβούλους που έχουν αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους. Όμως, οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως η συμφωνία για τα δύο ομόλογα ύψους 750 εκατ. ευρώ θα είναι τελικά περίπλοκη και με μεγαλύτερο τίμημα από τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης. Η πλευρά των ομολογιούχων μπορεί να έχει αποδεχθεί – στην πλειονότητά της- ένα σημαντικό «κούρεμα» αλλά θα «αποζημιωθεί» μέσω της συμφωνίας με συγκεκριμένο τρόπο που θα έχει «κόστος».
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αντιστάθμισμα θα λάβουν ένα σημαντικό μέρος από την αξία των…απωλειών τους σε κοινές μετοχές μετά δικαιωμάτων ψήφου και επιπλέον το σύνολο μιας νέας έκδοσης ομολόγου εντός του 2021. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξουν σημαντικά οι μετοχικές ισορροπίες στην Intralot μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Κι αυτό θα φανεί και στην σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου.
  • Από το κακό…στο χειρότερο πάνε τα πράγματα στην άλλοτε κραταιά MLS παρά τις διοικητικές αλλαγές και τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης ρευστότητας. Και οι ομολογιούχοι όπως και πολλοί μικρομέτοχοι έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους (γιατί η εμπιστοσύνη έχει χαθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο). Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μάθει πως οι λογιστικές καταστάσεις του 2019 δεν θα είναι έτοιμες ούτε ως τις αρχές Φεβρουαρίου. Αρχικά αναμένονταν στα τέλη Νοεμβρίου, μετά στα μέσα Δεκεμβρίου και στην συνέχεια μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Από αναβολή σε αναβολή…
  • Ακόμα παραμένει άγνωστο πότε θα υποβληθεί το περίφημο αναθεωρημένο business plan της Deloitte, που θα μπορούσε να χαρίσει μια …νότα αισιοδοξίας.
  • Όσο για τον υποψήφιο επενδυτή, άλλοι λένε ότι είναι ακόμα σε διακοπές στο Ντουμπάι, άλλοι σε σαλέ στην Ελβετία και άλλοι σε πολυτελή βίλα στην Κύπρο. Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει καν συμφωνία για την έκδοση μιας ανακοίνωσης που θα μπορούσε να αλλάξει τουλάχιστον το αρνητικό κλίμα.
  • Εκτός κι αν ο επενδυτής είναι σαν τα… άϋλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ