Σχόλια – Παρασκήνια – Φήμες | Πέμπτη 07.01.2021

  • Σήμερα διεξάγεται η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ με βασικά θέματα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 50 εκατ. ευρώ και την αλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Μετά από συμφωνία των βασικών μετόχων, θα προεδρεύσει ο δικηγόρος Νίκος Πιμπλής ως “πρόσωπο κοινής αποδοχής”.
  • Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα υποβληθεί πριν την έναρξη της διαδικασία της συζήτησης των βασικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης αίτημα για αναβολή 20 ημερών.
  • Σε πολύ δύσκολη θέση θα βρεθούν σύντομα τρία μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που ασκούσαν την διοίκηση την περίοδο 2015-2018 για το σκάνδαλο Folli Follie. Ειδικά, ο τέως Πρόεδρος της Επιτροπής Χαράλαμπος Γκότσης, ο οποίος είχε ηρεμήσει στις αρχές Δεκεμβρίου όταν η πρώτη δικογραφία μετά από μηνύσεις επενδυτών τέθηκε στο αρχείο.
  • Δυστυχώς, την νέα έρευνα έχει αναλάβει ο Εισαγγελέας Αθηνών, Σπύρος Παππάς, δηλαδή ο ίδιος εισαγγελικός λειτουργός που είχε διενεργήσει και την αρχική έρευνα αλλά δεν είχε βρει ικανοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία για να τεκμηριώσει αδικήματα. Έχει όμως την πλήρη εικόνα της υπόθεσης, εξαιρετικές νομικές – και οικονομικές- γνώσεις ενώ φέρεται αποφασισμένος αφού μελετήσει το πόρισμα της PwC  να καλέσει όσους αναφέρονται στα πολύ κατατοπιστικά emails καθώς και όσους “φωτογραφίζονται” στα μηνύματα της εσωτερικής αλληλογραφίας έναν προς έναν…χωρίς καμία εξαίρεση. 
  • Η εξαγορά της Silk Oil από τον κυπριακό όμιλο της Petrolina (ελεγχόμενος μετοχικά από την οικογένεια Λευκαρίτη), που είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, αναμένεται να φέρει ανακατατάξεις και αλλαγές όχι μόνο στην εταιρεία (όπως η μεταφορά της έδρας από τη Ρόδο στην Αθήνα ή τον Πειραιά) αλλά σε όλη ελληνική αγορά υγρών καυσίμων (πετρελαιοειδών και υγραερίου).
  • Υπάρχει άραγε “κρυφό χαρτί” στον ειδικό έλεγχο που πραγματοποιεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις δραστηριότητες του ολλανδικού fund Reggeborgh Invest (της οικογένειας Wessels) ή η επιλογή των 11 ερωτημάτων έγινε μόνο με βάση τις επιστολές μικρομετόχων;
  • Με την ευκαιρία στην Θεσσαλονίκη βάζουν στοιχήματα για την διάρκεια παραμονής του νέου CEO της MLS, Γεώργιου Βακάρου. Παρά την φιλία του με τον ιδρυτή και βασικό μέτοχο Γιάννη Καματάκη, το γεγονός είναι πως η άλλοτε κραταιά εισηγμένη περνάει δύσκολες ώρες με προβλήματα ρευστότητας, παραγγελίες…περιπτέρου και ρεκόρ αποχωρήσεων και παραιτήσεων προσωπικού και στελεχών.
  • Από τον Νοέμβριο του 2019 ως τον προηγούμενο μήνα, ο Νάρκισσος Γεωργιάδης υπέβαλλε την παραίτηση από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου μετά από 5 μήνες , ο Δημήτρης Κατραβάς από την θέση του αναπληρωτή CEO μετά από 14 μήνες ενώ στο μεσοδιάστημα ακολούθησαν 3 υψηλόβαθμα στελέχη και 5 μέλη του Δ.Σ. Δηλαδή, σύνολο 10 άτομα… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ