emea business monitor

Σχόλια – Παρασκήνια – Φήμες | Παρασκευή 27.11.2020

  • Μέσα στις επόμενες ώρες φημολογείται πως η Lamda Development θα ανακοινώσει μια σημαντική συμφωνία. Όπως ακούστηκε χθες το βράδυ πρόκειται για συμφωνία που γνωρίζουν ελάχιστα πρόσωπα, εκτός από την διοίκηση, και θα προκαλέσει θετικές αντιδράσεις από μετόχους και επενδυτές.
  • Ενδεχομένως, γι’ αυτό υπήρχαν φώτα στο κτίριο της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι μέχρι αργά παρότι είχαν ανακοινωθεί τα οικονομικά αποτελέσματα του εννιαμήνου του 2020 των εμπορικών κέντρων της Lamda.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της MLS είχε ζητήσει από την χρηματιστηριακή EUROXX, εκπρόσωπο των ομολογιούχων του τρίτου ομολόγου της άλλοτε κραταιάς εισηγμένης εταιρείας, την μετάθεση πληρωμής του «κουπονιού» που λήγει σε 3 ημέρες (30/11) κατά τρεις μήνες και την αποδοχή αιτήματος για την καταβολή του κουπονιού ανά εξάμηνο. Όπως λέγεται η απάντηση ήταν αρνητική με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην συνέχεια η MLS στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης.
  • Κάποιοι εκ των ομολογιούχων ισχυρίζονται ότι η απάντηση δεν ήταν απλά αρνητική αλλά ιδιαίτερα δεικτική… «ούτε με την μεσολάβηση του Πατριάρχη και του Πάπα»!
  • Αληθεύει ότι στελέχη δυο συστημικών τραπεζών έχουν βάλει στοίχημα αν η συμφωνία για την εξαγορά της VIVARTIA από την CVC Capital Partners θα ανακοινωθεί από την διοίκηση της MIG σήμερα το μεσημέρι ή την Δευτέρα το πρωί;
  • Τυπικά πάντως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην MIG και τους εκπροσώπους του fund λήγουν την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. Σχεδόν δυο μήνες μετά την έναρξη της πρώτης συζήτησης για την τελική πρόταση…
  • Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο μεγάλο άλμα (και όχι βήμα) που ετοιμάζεται να κάνει Optima Bank (της οικογένειας Βαρδινογιάννη) μέσα στο 2021. Κι αυτή θα είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της νέας τράπεζας, για την είσοδο νέων, προσεκτικά επιλεγμένων, επενδυτών υψηλού επιπέδου και κύρους, χωρίς κερδοσκοπικές βλέψεις και σχέδια μικροπολιτικών παιχνιδιών με την τράπεζα. Μάλιστα, αναλυτές που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη της Motor Oil λένε πως θα ανέλθει στα 80 εκατ ευρώ και θα λάβουν μέρος πολύ ηχηρά ονόματα…
  • Μετά δυο χρόνια ερευνών για τις αγοραπωλησίες ακινήτων της εταιρείας Destiny Επενδυτική (του πρώην αντιπροέδρου της Jumbo Ευάγγελου Παπαευαγγέλου) που πουλούσε πανάκριβα διαμερίσματα και βίλες σε Κινέζους, οι οποίοι πλήρωναν με… πιστωτική κάρτα, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο στα τέλη Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση του Οικονομικού Εισαγγελέα αλλά και απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
  • Σχεδόν 4 εβδομάδες αργότερα, η πρώτη σημαντική δράση της Destiny Επενδυτικής είναι η ανάληψη “σημαντικού μέρους των εργασιών αναστήλωσης του Ιερού Ναού Παναγίας Θεοτόκου στο Καρλόβασι της Σάμου που υπέστη σοβαρές ζημιές μετά τον πρόσφατο σεισμό στο νησί, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία θα συνεχίσει και πάλι τις ίδιες δραστηριότητες, αναζητώντας ακίνητα στην Ελλάδα για αγοραστές από την Κίνα, όπου όμως πλέον υπάρχει νέος μηχανισμός ελέγχου της διακίνησης κεφαλαίων από την Ανεξάρτητη Αρχή για την καταπολέμηση ξεπλύματος μαύρου χρήματος της χώρας, αλλά και την Ινδία. Δυο χώρες όπου αφθονούν οι εκατομμυριούχοι και… τα οικονομικά σκάνδαλα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.