Σχόλια – Παρασκήνια – Φήμες | Δευτέρα 23.11.2020

  • Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην Forthnet καθώς θα διαφανούν οι προθέσεις του Διευθ. Συμβούλου Πάνου Παπαδόπουλου. Όπως διέρρευσε – και δεν διαψεύστηκε – οι εκπρόσωποι του fund της BC Partners ζήτησαν από τον μέλη του διοικητικού συμβουλίου να υποβάλλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους.
  • Κι αν για τα περισσότερα από τα 8 μέλη του ΔΣ της εταιρείας η επιστολή παραιτήσεως θεωρείται σχεδόν δεδομένη, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο για τον Πάνο Παπαδόπουλο. Μετά από μια δεκαετία ως επικεφαλής και διοικητικός «ηγέτης» της Forthnet, έχοντας τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλες τις αποφάσεις, είναι λογικό να θεωρεί σημαντικό για λόγους πρεστίζ και τον τρόπο αποχώρησής του.
  • Από την άλλη υπήρξε ένα από τα πλέον ακριβοπληρωμένα στελέχη του ιδιωτικού τομέα με πολύ υψηλές αποδοχές για τα σημερινά δεδομένα. Κι η αποζημίωση είναι ένα “λεπτό θέμα”, με δεδομένο πως πρώην εργαζόμενοι στην εταιρεία ισχυρίζονται πως είχε μικτές αποδοχές σχεδόν μισό εκατ. ευρώ ετησίως…
  • Για τη θέση του νέου CEO λέγεται πως υπάρχει ήδη short list υποψηφίων με δυο Έλληνες να αποτελούν τα φαβορί για την τελική επιλογή από τον Νίκο Σταθόπουλο που έχει αναλάβει για λογαριασμό της BC Partners τον μετασχηματισμό της Forthnet σε έναν επικοινωνιακό και τεχνολογικό κολοσσό στην νοτιοανατολική Ευρώπη.
  • Σύμφωνα με φήμες διεξάγονται ήδη εντατικές τηλεδιασκέψεις για την στελέχωση του νέου Δ.Σ της Forthnet και οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν στην Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί στις 11 Δεκεμβρίου. Αν και ακούγεται ότι συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν ήδη συμφωνήσει εδώ και εβδομάδες…
  • Όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας μετά την ανακοίνωση ότι η θυγατρική της BC Partners, NewCo United Group Hellas κατέχει το 84,60% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet και τις πληροφορίες για συμφωνία με την επενδυτική Massar Invest (9,63%) είναι σίγουρο ότι όπως επιβάλλεται θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση για την εξαγορά των υπολοίπων μετοχών και την έξοδος της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ενδεχομένως και πριν το τέλος Δεκεμβρίου…
  • Το απόγευμα μετά την σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου θα γίνει κι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 9μηνου της Τράπεζας Πειραιώς, με τους ξένους αναλυτές να αναμένουν λεπτομέρειες για το νέο επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) της χρηματοπιστωτικού ομίλου.
  • Ως το τέλος της εβδομάδας (Πέμπτη ή Παρασκευή) λέγεται πως θα γίνει και η ανακοίνωση της συμφωνίας για την πώληση της Vivartia από την MIG στον βρετανικό επενδυτικό fund της CVC Capital Partners. Μια συμφωνία που είχε…κολλήσει στους όρους ρύθμισης και αποπληρωμής των δανείων της εταιρείας στις συστηματικές τράπεζες αλλά φαίνεται πως βρέθηκε η «χρυσή τομή» και απομένουν τυπικές λεπτομέρειες…
  • Αίσιο τέλος ακούγεται ότι θα έχουν και οι διαπραγματεύσεις με την Εθνική Τράπεζα για την απόκτηση το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της CVC Capital Partners βρίσκονται παράλληλα σε συζητήσεις με υποψηφίους για τις θέσεις του προέδρου και Διευθ. Συμβούλου της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας του ασφαλιστικού κλάδου καθώς θέλουν να αλλάξουν αρκετά πράγματα διοικητικά και άμεσα.
  • Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση αποκόμισαν ορισμένοι από τους υποψηφίους για την θέση του νέου CEO…
  • Αυτή την εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει όμως και το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης αποφυλακίσεως του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου (με περιοριστικούς όρους) μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του σκανδάλου της Folli Follie.
  • Σίγουρα όμως το νομικό του επιτελείο θα πρέπει να ασχοληθεί με τις δυο νέες μηνύσεις  που κατατέθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από την νυν διοίκηση της Folli Follie, για κακουργηματική απιστία με ζημία άνω των ‎87,5 εκατ. ευρώ.
  • Στην πρώτη μάλιστα κατηγορείται μαζί με τον  πρώην Διευθ. Σύμβουλο – και γιο του – Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, τον πρώην οικονομικό διευθυντή της θυγατρικής του ομίλου στο Χονγκ Κονγκ Ιωάννη Μπεγιέτη και τεσσάρων αλλοδαπών συνεργατών τους από την Ασία, για σωρεία παράνομων πράξεων και ενεργειών εις βάρος της εταιρείας, για τις οποίες έχει ζητηθεί η διεξαγωγή νέας εισαγγελικής έρευνας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ