Σχόλια – Παρασκήνια – Φήμες | Τρίτη 17.11.2020

  • Χριστούγεννα με νέα διοίκηση, νέα μετοχική σύνθεση και νέο business plan θα γιορτάσει η Forthnet. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναζήτηση γνωστής εταιρείας εύρεσης υψηλόβαθμων στελεχών για τα 5-6 στελέχη που είχε ζητήσει το αμερικανικό fund BC Partners έχει καταλήξει σε μια short-list και προχωράνε κανονικά οι διαδικασίες.
  • Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως τόσο οι εκπρόσωποι της United Group όσο και της BC Partners έχουν… μεταφέρει στην διευθυντική ομάδα τα σχέδια τους για την τοποθέτηση νέων προσώπων της δικής του επιλογής τόσο στο διοικητικό συμβούλιο όσο και σε διευθυντικές θέσεις και δεν επιθυμούν την συνέχιση της συνεργασίας τους. Πάντως αν δεν επιλέξουν τον δρόμο της παραίτησης, τόσο υπάρχει και η επιλογή της αποπομπή -απόλυσης. Έτσι ή αλλιώς, η Forthnet θα έχει νέα διοίκηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
  • Όπως αναφέρουν φήμες έκλεισε μια ακόμα συμφωνία της BC Partners που προσεγγίζει μεθοδικά τον απόλυτο έλεγχο πλειοψηφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμπντούλ Αζίζ Αλ Γκουραϊρ της Massar Investments που είχε αποκτήσει το 2016 το 20,63% της Forthnet, φαίνεται πως υπέγραψε την μεταβίβαση του ποσοστού 9,63% το οποίο κατέχει σήμερα και μάλιστα με ιδιαίτερη προθυμία. Άλλωστε ο Άραβας κροίσος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναζητούσε τρόπο αποχώρησης από τον ελληνικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2018.
  • Αντιθέτως οι ανακοινώσεις από την Μάλτα και την Τυνησία θα καθυστερήσουν λίγο θεωρείται σίγουρο πως έχει ολοκληρωθεί μια τουλάχιστον συμφωνία. Και έπεται συνέχεια από την BC Partners…
  • Πληθαίνουν και οι πληροφορίες από την Ολλανδία περί συμφωνίας απόκτησης ποσοστού 13,5% -15% από την επενδυτική εταιρεία Reggeborgh Invest (της οικογένειας Wessels) στον όμιλο Ελλάκτωρ, με παράλληλη μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Σήμερα κατέχει ποσοστό 5,436% αλλά μαζί με το δικαίωμα προαίρεσης των μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα (12,5457%) ουσιαστικά έχει το 17,515% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Ελλάκτωρ.
  • Όσον αφορά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ακούγεται πως έχει προταθεί από τους Ολλανδούς να φθάσει τα 100 εκατ. ευρώ, ώστε τουλάχιστον 40-50 εκατ.ευρώ να εκταμιευθούν στη θυγατρική Άκτωρ για την επιτάχυνση της κατασκευής μεγάλων έργων.
  • Σε ποιά γνωστή εταιρεία φημολογείται ότι θα «σκάσει» παραίτηση-βόμβα μέσα στην εβδομάδα και όλοι (στελέχη, μέτοχοι και συνεργάτες) φοβούνται μήπως η επιστολή συνοδεύεται και με αποκαλύψεις;
  • Ανεπίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση του ιδιωτικού νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν” φέρεται να έχει εκδηλώσει η CVC Capital Partners προς την Τράπεζα Πειραιώς, που προετοιμάζεται εκ νέου για διαδικασία πώλησής του σε επενδυτές. Το παράδοξο είναι πως στον προηγούμενο διαγωνισμό πώλησης του “Ντυνάν”, το συγκεκριμένο επενδυτικό fund δεν είχε υποβάλλει καν προσφορά…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ