Σχόλια – Παρασκήνια – Φήμες | Παρασκευή 30.10.2020

  • Ψυχρολουσία για τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, πρώην διευθ. σύμβουλο της Folli Follie αφού το αίτημα των νομικών του εκπροσώπων για την αποφυλάκισή του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης προσέκρουσε σε εισαγγελικό τοίχο. Μόλις 7 εβδομάδες μετά την μεταφορά του στις φυλακές Τρικάλων, περίμενε τα…ευχάριστα νέα για την αναίρεση της αρχικής απόφασης, με την οποία διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.
  • Όμως, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνα Τσιρώνη που ανέλαβε την εξέταση της προσφυγής υπέβαλλε απορριπτική πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αιτιολογώντας ότι σαφώς συντρέχουν οι επικαλούμενοι στο ένταλμα προσωρινής κράτησης. Επιπλέον, φέρεται να αναφέρει πως είναι και επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων αδικημάτων, συναφών με αυτά που αντιμετωπίζει και συνεπώς δεν πρέπει να αφεθεί ελεύθερος!
  • Σε αντίθεση με τον κοσμοπολίτη και celebrity Τζώρτζη, που δεν αντέχει το μινιμάλ design και το κακό service των φυλακών που προσβάλλουν την μπον βιβέρ αισθητική του, ο πατέρας του Δημήτρης Κουτσολιούτσος δεν έχει ζητήσει ακόμα την αποφυλάκισή του και παραμένει μέχρι τώρα σε κελί της ΣΤ’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.
  • Παρά την έντονη φημολογία ότι θα επικαλεστεί τα προβλήματα υγείας του και το προχωρημένο της ηλικίας του για να διεκδικήσει την αποφυλάκιση του, ο 79χρονος “πατριάρχης” της οικογένειας Κουτσολιούτσου δεν έχει διεκδικεί νομικά την υπό όρους αποφυλάκισή του. Όχι τουλάχιστον στην παρούσα φάση…
  • Άσχημα τα πράγματα για την σύζυγο διαπλεκόμενου επιχειρηματία-συμβούλου στην νέα και ακριβοπληρωμένη θέση στην οποία φρόντισε να “τοποθετήσει” με προσωπικές του ενέργειες και παρουσιάστηκε ως μεγάλη μεταγραφή. Η αλαζονική και υπεροπτική συμπεριφορά της απέναντι σε στελέχη με πολυετή παρουσία στην εταιρεία και με αξιοζήλευτο βιογραφικό έχει εξοργίσει πολλούς και οι πληροφορίες έχουν φτάσει μέχρι το διοικητικό συμβούλιο.
  • Οπότε δεν αποκλείεται να την…αποχωρήσουν σύντομα, ώστε να έχει άφθονο χρόνο να ασχοληθεί με το…χόμπι της: τις ακριβές τσάντες και τις επώνυμες γόβες!
  • Σήμερα αναμένουν στην Alpha Bank τις δεσμευτικές προσφορές για την τιτλοποίηση (των μη εξυπηρετούμενων δανείων) των 10,8 δισ. ευρώ που φέρει την ονομασία “Galaxy”. Οι προτάσεις από ξένα επενδυτικά σχήματα θα είναι τουλάχιστον τρεις, με την Pimco να παραμένει σύμφωνα με τους αναλυτές ως το πρώτο φαβορί. Μόνο που στον τραπεζικό τομέα δεν βγαίνουν πάντα νικητές τα θεωρητικά φαβορί .Ειδικά όταν υπάρχουν επενδυτές με καλύτερη γνώση της ελληνικής αγοράς…
  • Νέα ανακοίνωση ενδέχεται να εκδώσει μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία μέσα σε λίγες εβδομάδες προκειμένου να διαψεύσει τις πληροφορίες περί διαπραγματεύσεων για εργολαβική ανάθεση ή συν-διαχείριση μεγάλου δημοσίου έργου. Μήπως αντί να ασχολείται με δελτία τύπου, να ζητήσει απλώς από τις τρεις άλλες εταιρείες με τις οποίες είναι σε συζητήσεις να υπογράψουν συμβόλαια εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας, ώστε να σταματήσουν οι διαρροές; Απλά και ξεκάθαρα.
  • Έντονες είναι οι φήμες των τελευταίων ημερών ότι μια πολύκροτη υπόθεση με την έκδοση “εικονικών” και “πλαστών” τιμολογίων δεν θα έχει τελικά την αναμενόμενη δικαστική κατάληξη αλλά θα τεθεί στο αρχείο παρά τα εισαγγελικά ευρήματα. Με την διαφορά ότι οι διαρροές προέρχονται από την πλευρά των εμπλεκομένων και όχι από κυβερνητικά στελέχη. Μάλιστα, από το γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα λένε ότι αυτά είναι “ευσεβείς πόθοι” ενώ στην ΑΑΔΕ παρακολουθούν την υπόθεση και είναι πεπεισμένοι πως οι ποινές θα είναι…παραδειγματικές.
  • Τελικά είναι ευσεβείς πόθοι ή γίνονται προσπάθειες για παρασκηνιακές συμφωνίες; Θα γνωρίζουμε σε λίγες εβδομάδες…
  • Κουίζ για δύσκολους λύτες: Ποιός επιχειρηματίας είναι ταυτόχρονα μεγαλομέτοχος, επενδυτής, ομολογιούχος και προμηθευτής στην παραπαίουσα εισηγμένη εταιρεία του αλλά δεν το παραδέχεται;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ