emea business monitor

Σχόλια – Παρασκήνια – Φήμες | Δευτέρα 21.09.2020

  • Μετά από δυο χρόνια στη θέση του Group Chief Customer Officer & CEO Financial Services του ομίλου Dixons Carphone στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ανδρέας Αθανασόπουλος επιστρέφει στην Αθήνα για να αναλάβει υψηλόβαθμη θέση σε ελληνική συστημική τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνήσει για την θέση του αναπληρωτή CEO της Eurobank. Όμως, οι επίσημες ανακοινώσεις ακούγεται πως θα γίνουν – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – μέχρι το τέλος του μήνα.
  • Ο βραβευμένος Μάνατζερ της χρονιάς της ΕΕΔΕ του 2017 ως αντιπρόεδρος και διευθ. σύμβουλος της Dixons South East Europe ΑΕBE Κωτσόβολος, διαθέτει εμπειρία στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς είχε διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στη Eurobank EFG, Διευθυντής Μarketing στην Τράπεζα Πειραιώς και Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας (2011-2013). Και το όνομά του είχε ακουστεί και άλλες φορές στο παρελθόν για ανώτερες διοικητικές θέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα χωρίς όμως να υπάρξει τελική συμφωνία…
  • Αληθεύει ότι ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ισχυρίζεται πως έχει κλονιστεί η υγεία του και αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας;
  • Φήμες χαρακτηρίζει τις πληροφορίες περί επικείμενης πώλησης του εμβληματικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία η εταιρεία Λάμψα ΑΕ. Χωρίς όμως να εκδοθεί επίσημη διάψευση ή ανακοίνωση, στελέχη της εταιρείας δήλωναν πως αυτό το ενδεχόμενο δεν ευσταθεί και οι συγκεκριμένες πληροφορίες «κινούνται στη σφαίρα του φαιδρού».
  • Όμως, για την παρουσία εκπροσώπων επενδυτικού fund αραβικών συμφερόντων στην Αθήνα ή τις συνομιλίες με Άραβες επενδυτές ουδείς θέλησε να την διαψεύσει επωνύμως. Αν αυτό σημαίνει κάτι…
  • Ποιος γενικός γραμματέας παραγωγικού υπουργείου θεωρείται…τελειωμένος και ο προϊστάμενος του υπουργός έχει ήδη μεταφέρει την εκτίμησή του στο Μαξίμου ότι θα ήταν καλύτερο να υποβάλλει σύντομα την παραίτησή σου χωρίς να δημιουργηθεί θέμα στην κυβέρνηση;
  • Οι “κακές γλώσσες” λένε όμως ότι η αιτία προέρχεται από καταγγελία σχετικά με γνωστή εταιρεία επικοινωνίας και περιστατικό που συνέβη πριν λίγες ημέρες.
  • Σχεδόν 11 χρόνια από το σκάνδαλο του ομίλου ΑΣΠΙΣ (AΣΠIΣ Πρόνοια) του εκλιπόντος Παύλου Ψωμιάδη, που συγκλόνισε την Ελλάδα και έβαλε λουκέτο το Σεπτέμβριο του 2009, ο «γολγοθάς» των χιλιάδων ασφαλισμένων και των επενδυτών- θυμάτων δεν έχει τελειώσει. Παρά την δικαστική δικαίωση και τις σχετικές αποφάσεις έχει ανακτηθεί και αποδοθεί μόλις το 7% των 248 εκατομμυρίων ευρώ στους 37.014 δικαιούχους οι οποίοι κατέβαλαν τις οικονομίες τους σε ασφαλιστήρια συμβόλαια και επενδυτικά προϊόντα που εξαϋλώθηκαν ανάμεσα σε 17 εταιρείες του ομίλου Ψωμιάδη.
  • Άλλα 20 εκατομμύρια εξασφαλίστηκαν μετά από πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις από το Eγγυητικό Kεφάλαιο του Kλάδου Zωής.
  • Για το υπόλοιπο 86% των απαιτήσεων ουδείς γνωρίζει το παραμικρό…

Get real time updates directly on you device, subscribe now.