Σχόλια – Παρασκήνια – Φήμες | Παρασκευή 03.07.2020

  • Αληθεύει ότι γνωστός μεγαλοξενοδόχος στο πανέμορφο νησί της Κώ έχει δάνεια ύψους 103 εκατ. ευρώ σε μεγάλη καθυστέρηση αλλά δεν μπορούν οι τράπεζες να προχωρήσουν σε είσπραξη ή άλλες νομικές ενέργειες γιατί έχει στενές σχέσεις με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας;
  • Επισήμως η απροθυμία των τραπεζών αποδίδεται στις μαζικές και πολλαπλές νομικές ενέργειες του ξενοδόχου που έχουν ως αποτέλεσμα να καθυστερούν ή να μπλοκάρουν οι διαδικασίες που ορίζει η νομοθεσία. Όμως, τα στελέχη των τραπεζών στο νησί τον αποφεύγουν όπως ο διάολος το…λιβάνι, ειδικά όσοι έχουν οικογένειες και από την Αθήνα δεν υπάρχουν “εθελοντές” για να πάνε στην Κώ ούτε για διακοπές!  
  • Μήπως οι σχέσεις του με τον υπόκοσμο είναι η αιτία που μεγάλο αμερικανικό fund με έδρα το Μαϊάμι που είχε δείξει αρχικά ενδιαφέρον για τα δάνεια, τους τελευταίους μήνες έχει “παγώσει” τις διαπραγματεύσεις και προσπαθεί διακριτικά να απομακρυνθεί από την υπόθεση; Καλό το κέρδος αλλά τι να το κάνεις άμα σε περιμένουν με τα γκλόκ και τους σιγαστήρες στο αεροδρόμιο,ε;
  • Μεγάλη ήταν η πτώση των εσόδων της Jumbo την περίοδο της καραντίνας. Μόνο τον Απρίλιο με τα καταστήματα κλειστά ήταν σχεδόν 86%. Η δικαιολογία όμως ότι φταίει το “λουκέτο” δεν πείθει κανέναν από τους αναλυτές, όταν υπήρξαν σωρεία δημοσιευμάτων (κανένα εκ των οποίων δεν διαψεύστηκε) για τεράστιο όγκο ηλεκτρονικών παραγγελιών, οι οποίες δεν μπορούσαν να εκτελεστούν λόγω της αδυναμίας – αξιοπρεπούς- λειτουργίας του eshop.
  • Όπως λένε πρώην εργαζόμενοι μέχρι την πανδημία το ηλεκτρονικό κατάστημα υπήρχε για να το…καμαρώνουν οι επενδυτές και όχι για να γίνονται πραγματικά πωλήσεις. Στημένο στο…πόδι και χωρίς τις απαραίτητες υποδομές.
  • Με μισό δις αποθεματικό και δεν υπήρχε κονδύλι για την ανάπτυξη του eshop; Επιλογή με νοοτροπία περασμένων δεκαετιών, θέμα βλακείας ή απλά τσιγκουνιά όπως λένε οι υπάλληλοι;
  • Μυστήριο επικρατεί γύρω από την βρετανική Nexum Holdings Limited που φέρεται να αναδείχθηκε ως πλειοδότρια εταιρεία στον διαγωνισμό για την εξαγορά της SingularLogic. Η προσθήκη της ένδειξης”Sky Box” στην ανακοίνωση της MIG προκάλεσε σύγχυση καθώς υπάρχουν δυο τουλάχιστον εταιρείες με το ίδιο όνομα.
  • Διευθ. Σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της αγγλικής Nexum Holdings, που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2019, είναι ο Πέτρος Νομικός. Ένας 43χρονος Έλληνας εφοπλιστής , που είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστός στο εξωτερικό το 2013 με την ίδρυση της ΜΚΟ «Greece Debt Free» με σκοπό την αγορά και διαγραφή χρέους της Ελλάδας μέσω της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.
  • Ιδιαίτερα περίεργο είναι όμως ότι αρχικά ως ιδρυτές της Nexum Holdings εμφανίζονται ο σύμβουλος επενδύσεων ναυτιλίας Κωνσταντίνος Βονάτσος και ο βραβευμένος επιχειρηματίας και ιδρυτής της IMC Πέτρος Γεωργολιός. Και οι δυο αποχώρησαν ταυτόχρονα με την επίσημη ανακοίνωση της προσφοράς για την SingularLogic στις 23 Ιουνίου, αφήνοντας τον έλεγχο στον 40χρονο εφοπλιστή και έναν 43χρονο λογιστή από το Λονδίνο.
  • Φήμες στην αγορά λένε πως τελικά πίσω από την πρόταση μπορεί να κρύβεται ο Ελληνοαμερικανός επενδυτής και πρώην ιδρυτής επιτυχημένων τεχνολογικών startups, Eric Vassilatos…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ