Σχόλια – Παρασκήνια – Φήμες | Δευτέρα 22.06.2020

  • Το μεγάλο θέμα του σαββατοκύριακο στον επιχειρηματικό χώρο ήταν οι καταγραφές του συστήματος υποκλοπών (πιο γνωστό ως ο “κοριός”) της ΕΥΠ την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ένας τουλάχιστον επιχειρηματίας φαίνεται να πρωταγωνιστεί σε αρκετές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από το σύστημα. Το θέμα είναι ποιούς πολιτικούς και επιχειρηματίες εμπλέκει και σε ποιές υποθέσεις. Φημολογείται πάντως πως ήδη κυκλοφορούν οι απομαγνητοφωνήσεις σε…προνομιακή τιμή!
  • Αληθεύει ότι πρώην στέλεχος της Praxia βρίσκεται πίσω από νέα fintech startup με φιλοδοξίες digital bank που έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αδειοδότηση από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές πριν από μερικές εβδομάδες;
  • Λίστα με τους πρώτους υποψήφιους για την θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα φημολογείται ότι έχει ετοιμάσει το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου αφού ο (διορισμένος το 2013 από τον τέως Υπουργό Οικονομικών Ευγγ. Βενιζέλου) Χρήστος Παπουτσής θεωρείται ήδη… τελειωμένος.
  • Παρά τις προσπάθειες “κάποιον” να ανανεωθεί η θητεία του πρώην βουλευτή (και ευρωβουλευτή) του ΠΑΣΟΚ, η αρνητική εικόνα βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια.
  • Άλλωστε, αλγεινή εντύπωση είχε προκαλέσει η στάση του το 2017, όταν είχε τοποθετηθεί αρνητικά στο αίτημα της Ελλάδας για την χορήγηση δανείου ύψους 3 δισ. ευρώ από τον διεθνή οργανισμό, το οποίο και απορρίφθηκε τελικά. Κι ακόμα περισσότερο, η απάντησή του σε επικοινωνία μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πως “είναι σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας και όχι εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης”! Μια φράση που δεν διαψεύστηκε ποτέ…
  • Άλλη μια συνεταιριστική τράπεζα ετοιμάζεται να γίνει εμπορική και μάλιστα με διεθνές πλάνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ιωαννίνων ετοιμάζει τον φάκελο που πρέπει να υποβληθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος για να λάβει έγκριση μετασχηματισμού της σε εμπορική.
  • Λέγεται όμως πως τα επόμενα βήματα της Τράπεζας Ηπείρου, όπως θα είναι η νέα ονομασία της, δεν περιορίζονται μόνο στην Ελλάδα αλλά επεκτείνονται στην Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.
  • Ποιός υπουργός ήταν το σαββατοκύριακο στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino στην Μεσσηνία; Και πόσο κόστισε στο ελληνικό κράτος η παραμονή του στην σουίτα; Ή μήπως η διαμονή ήταν “μια ευγενική χορηγία” του επιχειρηματία και εφοπλιστή Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ