Σχόλια – Παρασκήνια – Φήμες | Τετάρτη 27.05.2020

  • Τέλος στην φημολογία περί ευρωπαϊκής “Bad Bank” έβαλε χθες ο επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (γνωστού και ως “SSM”) Αντρέα Ένρια. Ο Ιταλός οικονομολόγος και τραπεζίτης είπε πως η ΕΚΤ δεν έχει υποβάλλει ή εξετάσει καμία σχετική πρόταση. Απλά και ξεκάθαρα.
  • Στις 22 Ιουνίου λήγει η θητεία του νυν προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Νίκου Μπουλαξή και οι υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει ήδη τον “αγώνα δρόμου” για να φτάσει ο φάκελος με το βιογραφικό τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Χωρίς αμφιβολία είναι μια θέση με πρεστίζ αλλά και σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό κλάδο της Ελλάδας.
  • Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως κάποιοι προσπαθούν να προβάλλουν την ιδέα της παραμονής Μπουλαξή και ας διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ…
  • Ολοκληρώθηκε επιτυχώς πριν λίγα 24ωρα η απορρόφηση (στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού) της «Μπήτρος Μεταλλουργική» από Σιδηρεμπορική Μακεδονίας Α.Ε. (ΣΙΔΜΑ), στην οποία πλέον η «Μπήτρος Συμμετοχική» θα κατέχει το 25%. Με τις ευλογίες των τραπεζών και των πιστωτών από τον περασμένο Δεκέμβριο…
  • Μετά την παραχώρηση του κλάδου μεταλλουργίας  η «Μπήτρος Συμμετοχική» ουσιαστικά συρρικνώνεται επιχειρηματικά στο μειώνεται 10% του μεγέθους της καθώς απομένουν μόνο οι δραστηριότητες στον τομέα του σκυροδέματος, της ενέργειας και των κατασκευών. Το σημαντικότερο όμως είναι πως μειώθηκαν κατά 79,16% οι δανειακές υποχρεώσεις της «Μπήτρος Συμμετοχική» (περίπου στα 25 εκατ. ευρώ) που ήταν και το βασικό ζητούμενο.
  • Αίσθηση έκαναν οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα περί δανείων και επιτοκίων στο κοινοβούλιο. «Για ποιο λόγο να δανειζόμαστε με παραπάνω επιτόκια, όταν μπορούμε να πάρουμε δάνειο με 0%; Πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε σταγόνα μηδενικού επιτοκίου που μας δίνεται» δήλωσε χαρακτηριστικά.
  • Για αρκετούς βουλευτές είπε απλώς το αυτονόητο. Για άλλους το λογικό. Δυστυχώς, κάποιοι όμως έχουν την ψευδαίσθηση πως η χώρα μας έγινε ξαφνικά…Σιγκαπούρη και τα δις περισσεύουν στα δημόσια ταμεία!
  • Πως λέγεται στα ελληνικά ο επενδυτής που απορροφά με “εικονικά” (ενδο-κοινοτικά) τιμολόγια τα κεφάλαια που χορηγήθηκαν από τις τράπεζες για την διάσωση γνωστής βιομηχανίας; 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ