Σχόλια – Παρασκήνια – Φήμες | Παρασκευή 22.05.2020

  • Έτοιμοι δηλώνουν στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), για την έκδοση ομολόγου 10ετούς διάρκειας όταν θα δώσει το “πράσινο φως” το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να βγει η Ελλάδα στις αγορές. Αν και αρχικά είχαν γίνει σκέψεις για 28 Μαΐου ή 2 Ιουνίου, η πιο πιθανή ημερομηνία είναι πλέον η 10η Ιουνίου…
  • Έντονο εκνευρισμό σε μια σειρά από παράγοντες της αγοράς υγείας και ευεξίας έχουν προκαλέσει οι -δήθεν- αθώες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τελευταία ο “Πλατινέ”. Φαινομενικά “Αθώες” πρωτοβουλίες καθώς σε κάθε ευκαιρία επικοινωνίας προκρίνει την εθελοντική συμμετοχή, ενώ στο (όχι και τόσο μακρινό) “βάθος” διαφαίνεται το… ταμείο.
  • Στο μεσοδιάστημα, όμως, μέσω της συγκεκριμένης τακτικής “σπάει” την υπόλοιπη αγορά θέτοντας ανυπέρβλητα εμπόδια σε επαγγελματικές πλατφόρμες που ήδη λειτουργούν με επιτυχημένο τρόπο στην αγορά, προκαλώντας τους ζητήματα στην οικονομική τους απόδοση.
    Κάτι για αθέμιτο ανταγωνισμό μιλάνε και για προσφυγή σε Κοινοτικό όργανο που ασχολείται με τέτοιες υποθέσεις. Για να μην σας πω πως ήδη έχουν πραγματοποιήσει το εν λόγω βήμα…
  • Κάπου στο κέντρο της Αθήνας, η “μπάλα” από το ισχυρό σουτ κατευθύνθηκε ελάχιστα πιο βόρεια, καταλήγοντας πέριξ (στο κάτω μέρος, για την ακρίβεια) του γηπέδου “Απόστολος Νικολαϊδης”.
    Ένα “δίδυμο”, ψηλός-λιγότερο ψηλή, γοητευτικός-ακόμη πιο όμορφη, γνώστης των μηχανισμών-“περπατημένη” σε υπουργεία, “ανέγνωσε” το μήνυμα ως αναγκαιότητα να ράψουν κοστούμια. Ταγέρ και κοστούμι για την ακρίβεια…
  • Μάλιστα, μαζί άδουν το “φεγγάρι πάνωθέ σου-ασημένιο τάληρο” στην εντυπωσιακή βεράντα-ταράτσα του 6ου ορόφου έχοντας ως θέα τον Λυκαβηττό.
  • Και καθώς η πανδημία ανέδειξε την σημασία, τον ρόλο και την εύρυθμη λειτουργία ενός εκ των πλέον κομβικών σημείων διανομής προϊόντων στον νομό Αττικής, αποκτά ξεχωριστή σημασία η πρόνοια της νέας διοίκησης να εντάξει ένα “σαρωτικό” πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αξίας δυο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο ΕΣΠΑ.
    Μπορεί ακόμη να αναμένεται η έγκριση του σχεδίου και η οριστικοποίηση του ποσού που θα εκταμιευτεί, ωστόσο τα δεδομένα δείχνουν αρκούντως θετικά.
  • Κομβικής σημασίας ρόλο τόσο για την απρόσκοπτη υλοποίηση του προαναφερθέντος εγχειρήματος, όσο και για την προσπάθεια ενός εκ βάθρων face-lift σε έναν ξεπερασμένο από τον χρόνο, τις εξελίξεις και τις σύγχρονες καταστάσεις Οργανισμό, παίζει ο “Γίγαντας”, ο οποίος και έχει δώσει τα επί σειρά ετών διαπιστευτήριά της αξίας του, κατέχοντας σημαίνουσες θέσεις του εγχώριου επιχειρείν σε ομίλους και επιχειρήσεις που πρωταγωνιστούσαν.
  • Αλήθεια πόσοι περιμένουν στην ουρά αναμονής για τις μπίζνες του διαβόητου “υπουργικού εργολάβου” της Αθήνας;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ