Σχόλια – Παρασκήνια – Φήμες | Παρασκευή 08.05.2020

  • Ποια κοσμική, δυναμική και σέξι πολιτικός με πάθος στην πολυτελή ζωή και τα ταξίδια ονειρεύεται …υπουργική θέση; Και όχι όποια κι όποια αλλά συγκεκριμένη θέση σε σημαντικό παραγωγικό υπουργείο.
  • Μια σημαντική επένδυση, που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ πρόκειται να λάβει «σάρκα και οστά» κατά το προσεχές δεκαπενθήμερο, στην οποία εμπλέκεται μια παραδοσιακή Ελληνική τεχνολογική εταιρεία που έχει συμπληρώσει -σχεδόν- τρεις δεκαετίες παρουσίας στην εγχώρια αγορά και μια εξόχως προχωρημένη τεχνολογική πτυχή ενός εκ των κορυφαίων παγκόσμιων κατασκευαστών hardware σε διεθνές επίπεδο. Σκοπός του εγχώριου «παίκτη»; Να εκμεταλλευτεί το εν αναμονή… κύμα της ευφυίας στην παραγωγική διαδικασία across the board.
  • Την… speedy οδό δείχνουν να επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι λιανεμπορικοί «παίκτες», δεχόμενοι έντονες πιέσεις από την διαμορφούμενη τάση της αγοράς για τις e-αγορές σε συνδυασμό με την εμφανή αδυναμία τους να διαχειριστούν με ίδιες δυνάμεις την κατάσταση. Μέχρι και μικρότεροι παίκτες, όπως τα «παιδιά από τα περίχωρα της Αττικής» φαίνεται πως βρίσκονται σε συζητήσεις με την… speedy οδό. Οι προθέσεις είναι ξεκάθαρες, το ενδιαφέρον μεγάλο, τα οφέλη δεδομένα. Το ζήτημα θα κριθεί από τον… παρά που θα ζητηθεί από μέρους των «φτερωτών», γιατί τα «παιδιά από τα περίχωρα της Αττικής» δεν φημίζονται για την… ανοιχτοχεριά τους.
  • Κάτι παραπάνω από εντεινόμενη είναι η γκρίνια που ακούγεται δεξιά κι αριστερά για υπουργό, ο τομέας του οποίου πλήττεται καταλυτικά από την πανδημία του κορωνοϊού. Κι αυτό, ενώ στην αρχή της περιπέτειας κινήθηκε ταχύτατα και ακολουθούσε μια σταθερή «περπατησιά». Σταδιακά, όμως, «ξεφούσκωσε», κουράστηκε, υπερνικήθηκε, ξεπεράστηκε από το μέγεθος, το βάθος και την ένταση της πρόκλησης και των αναρίθμητων προβλημάτων της αγοράς που ηγείται. Ενδεχομένως και να αντιδρά σπασμωδικά έως ότου οι… θείοι από το εξωτερικό «γεμίσουν» τον κρατικό κουμπαρά. Ίδωμεν και δη ταχέως!
  • Εγκεφαλικό…στα γραφεία του ξενοδοχειακού ομίλου Μαντωνανάκη προκάλεσαν οι φήμες των τελευταίων ωρών ότι η εταιρεία είναι στα πρόθυρα χρεωκοπίας λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Με δεδομένο ότι εκκρεμεί συνολική αποζημίωση 626 εκατ. ευρώ που επιδικάστηκε στην «Αττικός Ηλιος», συμφερόντων του ομίλου Μαντωνανάκη, εις βάρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) μετά από δικαστικές διαμάχες δεκαετιών με το ελληνικό δημόσιο, αυτό θεωρήθηκε πολύ ύποπτο γεγονός. Ειδικά, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της διευθ. συμβούλου, Άννας Μαντωνανάκη («Ανοίγουμε μόλις αρθούν οι περιορισμοί.Εμείς προετοιμαζόμαστε από τώρα για τη μετά τον κορωνοϊό εποχή») που έδωσαν το στίγμα της «επόμενη ημέρας». Και ψάχνουν να βρουν από πού ξεκίνησε αυτή η φήμη για να γίνουν οι δέουσες νομικές ενέργειες…
  • Αληθεύει ότι μέλη της (διορισμένης από το πρωτοδικείο) διοίκησης της Folli Follie έχουν βρει πολλές… πικάντικες ιστορίες από τις δραστηριότητες της οικογένειας Κουτσολιούτσου στην Ασία;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ