S.O.S. εκπέμπει η Εύβοια

Το EMEATimes μίλησε με κατοίκους της περιοχής οι οποίοι είναι σε επιφυλακή και είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τις ιδιοκτησίες τους, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη απομακρυνθεί από την περιοχή με την συνδρομή της αστυνομίας. 

Το μέτωπο της φωτιάς έχει σχεδόν ξεπεράσει τα 11 χλμ, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για να περιορίσουν τη φωτιά. Σε συνεργασία με την περιφέρεια γίνονται προσπάθειες για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, όμως η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή. 

Αύριο το πρωί αναμένονται στην περιοχή δυνάμεις από το εξωτερικό οι οποίες θα ριχτούν από το ξημέρωμα στη μάχη ενάντια τη φωτιά μαζί με τα ελληνικά μέσα. Ο μεγάλος φόβος και ανησυχία των υπευθύνων είναι το τι θα συμβεί μέχρι το πρωί καθώς η φωτιά είναι μέχρι στιγμής ανεξέλεγκτη. 

Το καλό αυτή την στιγμή είναι πως ο αέρας δείχνει να είναι με το μέρος των πυροσβεστών καθώς έχει μειωθεί στα περίπου 6χλμ/ώρα με ριπές μέχρι 40 χλμ/ώρα. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο τα Ψαχνά δείχνουν να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, όμως η καταστροφή που συντελείται στην δασική περιοχή είναι τεράστια και αναμένεται να έχει μεγεθυνθεί μέχρι το πρωί που θα ξεκινήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα

* φωτογραφία αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ