“Πνίγεται” από προσφορές εθελοντισμού η Εύβοια

Η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γίνεται όλο και πιο έντονη με την ώρα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να αποτρέψουν τις μεγάλες καταστροφές σε δάση και οικισμούς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν τα αδύνατα δυνατά από το έδαφος και τον αέρα με την Ιταλία και την Ισπανία να έχουν προσφέρει και εκείνες ένα χέρι βοηθείας στέλνοντας ενισχύσεις.

Σημαντικές ενισχύσεις που έχουν καταφέρει πολλά είναι και αυτές από τους εθελοντές αλλά και τις ΜΚΟ. Εκείνες προσφέρουν βοήθεια στους πολίτες που έχουν εκκενώσει τις οικίες τους και πρέπει να πάνε σε ένα ασφαλές μέρος.

Οι εθελοντές και οι ΜΚΟ επίσης προσφέρουν τρόφιμα και νερό στους κατοίκους αλλά και στις πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες είναι εξαντλημένες από τις συνεχείς τους προσπάθειες να κατασβήσουν αυτή την πύρινη “κόλαση”.

Βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους για να προσφέρουν έστω λίγα τρόφιμα και νερό μέχρι και βοήθεια στην εκκένωση των κατοικιών και να οδηγήσουν σε ασφάλεια τους ανθρώπους, τους καθιστά μεγάλους ήρωες στα μάτια των ανθρώπων αυτών που έχουν χάσει κομμάτι της ζωής τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ