“Ανακούφιση” στην γαλακτοβιομηχανία από την αναγνώριση της φέτας σαν Π.Ο.Π στην Κίνα

Με τον αριθμό των εξαγωγών των προϊόντων γάλακτος να αυξάνεται συνέχεια, η προχθεσινή απόφαση της ένταξης της φέτας σαν προϊόν με ονομασία προέλευσης για την αγορά της Κίνας, αλλά και την προστασία άλλων ελληνικών προϊόντων, δικαιώνονται οι προσπάθειες των ελληνικών εταιρειών οι οποίες έχουν δώσει μεγάλο αγώνα σε αυτή την κατεύθυνση. 

Το τελευταίο που θα ήθελε η ελληνική παραγωγή προϊόντων γάλακτος, θα ήταν να επικρατήσει στην Κίνα μια αντίστοιχη εικόνα με αυτή του ελληνικού γιαουρτιού στις ΗΠΑ, την τεράστια διάδοση του οποίου ελάχιστα κεφαλοποίησαν οι ελληνικές εταιρείες. 

Ταυτόχρονα, με το άνοιγμα υπό προϋποθέσεις της αγοράς της Κίνας, η ελληνική βιομηχανία θα μπορέσει να συνεχίσει το επενδυτικό της πρόγραμμα, το οποίο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης με νέες μονάδες και διεύρυνση παραγωγής, κάτι που θα φέρει ανάπτυξη στον κλάδο και νέες θέσεις εργασίας. 

Είναι ενδεικτική η δήλωση του αντιπροέδρου της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και προέδρου της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την προστασία της φέτας Ιωάννη Βιτάλη ο οποίος χαρακτηρίζει ιστορική τη συμφωνία, καθώς βάση αυτής η φέτα, προστατεύεται ως προϊόν Π.Ο.Π στην πολυπληθή Κίνα.

Ο κ. Βιτάλης συγχαίρει τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει θέσει ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα καθώς και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, που επέδειξε σωστά αντανακλαστικά.

Κατόπιν μάλιστα αυτών των σπουδαίων αποτελεσμάτων ο κ Βιτάλης εκφράζει πλέον την ελπιδοφόρα πεποίθηση ότι η υπό ίδρυση Διεπαγγελματική Οργάνωση για την προστασία της Φέτας, στην οποία μετέχουν παραγωγοί και μεταποιητές, θα λάβει σύντομα επιτέλους σάρκα και οστά και αυτό γιατί το απαιτεί η προστασία και ανάδειξη του εθνικού μας προϊόντος, της φέτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ