Πρώτη στην ετήσια κατάταξη τραπεζικών apps η Monzo

Η βρετανική Monzo βρέθηκε στην πρώτη θέση στην κατάταξη τραπεζικών εφαρμογών, σε έρευνα που διενήργησε το MoneySavingExpert.com, σύμφωνα με το Business Insider. To 78% των καταναλωτών ψήφισε την Monzo ως την “νεοτράπεζα” με τα περισσότερα χαρακτηριστικά και τη μεγαλύτερη χρηστικότητα.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Starling  με το 70% των καταναλωτών να εγκρίνουν τα χαρακτηριστικά και την χρηστικότητά της. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Barclays (57%), Lloyds Bank (49%), και NatWest (47%).

Αυτό που φαίνεται από τα συγκεκριμένα ποσοστά είναι ότι οι ψηφιακές τράπεζες ξεπερνούν -και με μεγάλο ποσοστό- τις παραδοσιακές τράπεζες. Τόσο η Monzo, όσο και η Starling έχουν σημαντική διαφορά – 21 και 13 μονάδες αντίστοιχα- από την κοντινότερη φυσική τράπεζα (Barclays). Εντωμεταξύ, η Monzo έφτασε τους 2 εκατ. πελάτες τον Μάιο ενώ η Starling, η οποία είχε 460 χιλ. προσωπικούς λογαριασμούς τον Φεβρουάριο, δηλώνει ότι έχει σκοπό να φτάσει τους 1 εκατ. πελάτες μέχρι το τέλος του έτους.

Μπορεί οι ψηφιακές τράπεζες να κερδίζουν την “μάχη”, ωστόσο οι παραδοσιακές τράπεζες εξελίσσονται πιο γρήγορα, αν εξετάσει κάποιος την ετήσια πορεία τους. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά της Monzo ανέβηκαν μόλις 2% από πέρυσι, ενώ της Starling καθόλου. Αντίθετα, τράπεζες όπως οι Barclays και Lloyds ανέβηκαν κατά 10 μονάδες από το 2018 μέχρι το 2019 και “σκαρφάλωσαν” στην κορυφαία πεντάδα.

Επομένως, διαπιστώνεται ότι οι τράπεζες πολλαπλασιάζουν τα ψηφιακά τους χαρακτηριστικά και ενισχύουν τις εφαρμογές τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την απειλή των ψηφιακών τραπεζών. Το ερώτημα είναι αν τελικά θα το καταφέρουν.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ