Αττική: Εντατικές εργασίες για το άνοιγμα των σχολείων

Τα δημοτικά συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για να ξεκινήσουν με ασφάλεια και χαρά οι μαθητές τα μαθήματά τους.

[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Μπορεί να είναι Αύγουστος ακόμη, ωστόσο το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά δεν αργεί… Είναι σε 15 μέρες κι έτσι οι δήμοι της Αττικής ήδη έχουν μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας. Τα δημοτικά συνεργεία εργάζονται εντατικά στα σχολεία, για την επισκευή ή τη διόρθωση όποιων προβλημάτων έχουν προκύψει ή έχουν αναφερθεί, για την αναβάθμιση των κτιριακών μονάδων, για τη συντήρηση, για τον εξοπλισμό, για τα βαψίματα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, για τον καλλωπισμό, για την υγιεινή, για την πρόσβαση και γενικά για όλα όσα απαιτούνται, ώστε οι μαθητές να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους με ασφάλεια και με χαρά.

Παιδικοί σταθμοί και Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην προτεραιότητα των δήμων. Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες-Δευτεροβάθμιες Σχολικές Επιτροπές και σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, καταγράφουν, ενεργούν και συντονίζουν, ώστε στις 12 Σεπτεμβρίου να είναι όλα έτοιμα.

Οι εργασίες πολλές και ποικίλες, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες των εκπαιδευτικών μονάδων σε κάθε πόλη. Στο Γαλάτσι ο δήμος εκτελεί εργασίες μόνωσης των σχολικών κτιρίων. Ο δήμος Νέας Ιωνίας κάνει αυτό το διάστημα εκτεταμένες εργασίες συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισης των σχολικών μονάδων. Έργα αναβάθμισης και αισθητικής βελτίωσης των σχολείων και στον δήμο Χαλανδρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ