Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν έχω ιδέα γιατί και πώς…»

Στο άκουσμα της είδησης της σύλληψης της 33χρονης για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οικία Πισπιρίγκου «πολιορκήθηκε» από πλήθος κόσμου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη από αστυνομικούς στην Πάτρα και πλέον κατηγορείται για ένα έγκλημα δίχως προηγούμενο στην Ελλάδα. Η 33χρονη ακολούθησε τους αστυνομικούς χωρίς δισταγμό, με εκείνους να της λένε ότι θα πάνε στην Αθήνα για μία κατάθεση και στη συνέχεια θα την γυρίσουν οι ίδιοι. Μέσα στο αυτοκίνητο της Ασφάλειας δέχτηκε ένα και μοναδικό τηλεφώνημα από την αδερφή της. Σε αυτό η Ρούλα Πισπιρίγκου, τής είπε ότι δεν έχει ιδέα για το τι πρόκειται να συμβεί.

Μαζί με την αδελφή της βρισκόταν στο σπίτι της στην Πάτρα όταν χτύπησαν το κουδούνι οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Βρέθηκαν στην πόλη το απόγευμα της Τετάρτης (30-03-2022), απέναντί τους στάθηκε με ιδιαίτερη ψυχραιμία η μητέρα της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας, που έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα περίπου τριών ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί απευθυνόμενοι στη Ρούλα Πισπιρίγκου της ζήτησαν να τους ακολουθήσει προκειμένου να μεταβούν στη ΓΑΔΑ για να δώσει μια κατάθεση. «Πάμε στην Αθήνα να δώσεις μια κατάθεση και θα γυρίσεις» της είπαν συγκεκριμένα, ενημερώνοντάς την πως θα περάσει το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, λέγοντας της ότι «θα σε γυρίσουμε εμείς».

Όπως δήλωσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου, σε επικοινωνία που είχε με την αδελφή της και ενώ βρισκόταν καθ’οδόν για την Αθήνα για το τι συμβαίνει, εκείνη της απάντησε «δεν έχω ιδέα ακόμα γιατί και πώς…». Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι από την πρώτη στιγμή η 33χρονη πήρε εντολή από τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα να μην μιλήσει σε κανέναν τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όσο και κατά την άφιξή της στη ΓΑΔΑ, πριν συναντηθεί μαζί του.

Στο άκουσμα της είδησης αρχικά της προσαγωγής και μετέπειτα σύλληψης της 33χρονης για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, η οικία Πισπιρίγκου «πολιορκήθηκε» από πλήθος κόσμου. Χτυπώντας με τα χέρια τους τα κλειστά παράθυρα φώναζαν «βγείτε έξω…» ενώ με μαρκαδόρο έγραψαν συνθήματα «Θάνατος στους παιδοκτόνους». Δίπλα στην κεντρική είσοδο του σπιτιού σκισμένο το κηδειόχαρτο της μικρής Τζωρτζίνας που «έσβησε» στις 29 Ιανουαρίου. Η μοναδική φορά που άνοιξε η πόρτα ήταν για να μπει η μητέρα της Ρούλας και γιαγιά των τριών άτυχων παιδιών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ