Χρ. Σταϊκούρας: “Κρείττον τού λαλείν το σιγάν”

Ένα post του πρώην Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο facebook, στο οποίο χαρακτήρισε τον τωρινό ομόλογό του "υπουργό των πλειστηριασμών", άναψε "φωτιές", με αποτέλεσμα ο τελευταίος να του απαντήσει με έντονες δηλώσεις αλλά και με ένα αρχαιοπρεπές απόφθεγμα.

“Κρείττον τού λαλείν το σιγάν” τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας σε ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης με την οποία χαρακτήριζε τον κ. Σταϊκούρα “υπουργό των πλειστηριασμών”.

Αναλυτικότερα ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε τα εξής: “Σήμερα ο κ. Τσακαλώτος προσπάθησε να ‘δοξαστεί’ κρυπτόμενος. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα το συνηθίζει.

Αντί να συμμετάσχει στη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το ζήτημα της προστασίας της α’ κατοικίας, στην οποία κατέθεσα στοιχεία, πίνακες και συνοδευτικά έγγραφα, πολλά εκ των οποίων με την υπογραφή του ως Υπουργού Οικονομικών, προτίμησε να αποχωρήσει. Και στη συνέχεια να τοποθετηθεί μέσω του Facebook.

Ο κ. Τσακαλώτος από την ‘κρύπτη’ του με χαρακτήρισε ‘υπουργό των πλειστηριασμών’. Λυπάμαι, αλλά δεν τολμώ να του αμφισβητήσω τίτλο που δικαιωματικά τον κατέχει.

Και αυτό αφού:

1ον. Ο κ. Τσακαλώτος δεν είναι αυτός που κατήργησε την προστασία της α’ κατοικίας από τον Φεβρουάριο του 2019 με τον Νόμο 4346/2015;

2ον. Ο κ. Τσακαλώτος δεν είναι αυτός που δήλωσε τον Νοέμβριο του 2017 ότι ‘οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους’;

3ον. Ο κ. Τσακαλώτος δεν είναι αυτός που επί των ημερών της υπουργίας του πραγματοποιήθηκαν 25.672 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί;

Είναι φανερό ότι ο κ. Τσακαλώτος, με τα πεπραγμένα του ως υπουργού, υπήρξε όχι μόνο ο υπουργός των πλειστηριασμών, αλλά και της άρσης της προστασίας της α’ κατοικίας, των φόρων, της μείωσης του αφορολογήτου ορίου και των κατασχέσεων.

Γι’ αυτό, κ. Τσακαλώτε, κρείττον του λαλείν το σιγάν”.