Δ. Κουτσούμπας: “Ο λαός θα ακυρώσει στην πράξη τον νόμο-τερατούργημα της κυβέρνησης”

"Και ο νέος αυτός νόμος θα μείνει στα χαρτιά" τόνισε χαρακτηριστικά στην αποψινή του ομιλία επί του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

"Γελιέστε αν νομίζετε ότι αυτό το τερατούργημα τελικά θα εφαρμοστεί. Όπως το βγάλατε, έτσι θα το ξαναβάλετε στα συρτάρια σας, ακόμα και ως ψηφισμένο νόμο. Θα σας αναγκάσουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός, που θα το ακυρώσουν στην πράξη" τόνισε, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Παράλληλα ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι "το νομοσχέδιο αποτελεί απόδειξη ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα κλιμακωθεί μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση, την οποία θα φορτώσουν στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα, όπως ακριβώς έγινε και με την προηγούμενη" και πρόσθεσε ότι "τα νέα πακέτα της ΕΕ, για τα οποία πανηγυρίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, θα κατευθυνθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις και θα πληρωθούν από τις τσέπες του ελληνικού λαού μέσω της αύξησης της φορολογίας και της μείωσης των κοινωνικών δαπανών", διευκρινίζοντας ότι "το νομοσχέδιο αποτελεί και ομολογία της ανησυχίας της κυβέρνησης πως εργαζόμενοι, μικροί επαγγελματίες, φτωχοί αγρότες, νέα παιδιά δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια να μετράνε νέες απώλειες".

"Τέτοια νομοσχέδια έχουν περάσει και σε άλλες χώρες"

Ο ΓΓ του ΚΚΕ συνέχισε λέγοντας ότι "το νομοσχέδιο υπηρετεί τον στρατηγικό στόχο της υπεράσπισης ενός συστήματος που έχει χρεοκοπήσει και δεν μπορεί να βρει διέξοδο στις ανάγκες του λαού", προσθέτοντας: "Η αμφισβήτηση απέναντι στο σύστημα εκμετάλλευσης μεγαλώνει και αυτό δεν μπορεί να το ανακόψει κανένας μηχανισμός ιδεολογικής χειραγώγησης. Επιδίωξη είναι η νομιμοποίηση μηχανισμών και μέτρων που ήδη έχουν περάσει σε άλλες χώρες, και αν εδώ καθυστέρησαν, αυτό έγινε χάρη στη μεγάλη συμβολή του οργανωμένου ταξικού κινήματος και του ΚΚΕ".

Όπως ανέφερε, το σχέδιο νόμου της ΝΔ "στοχεύει σε κάθε προοδευτική, ριζοσπαστική ιδεολογία και πράξη, φτάνοντας στο σημείο να βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον ριζοσπαστισμό με διάφορες υπαρκτές μορφές βίας, όπως η ενδοοικογενειακή και η ενδοσχολική".

Μιλώντας για την προβλεπόμενη στο νομοσχέδιο σύσταση "Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας" και της σχεδιαζόμενης προώθησης της αποριζοσπαστικοποίησης, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι η ΝΔ κατασκευάζει "έναν σύγχρονο ιδεολογικό κατασταλτικό χαφιεδίστικο μηχανισμό που θα παρεμβαίνει, από τα σχολεία μέχρι τα πανεπιστήμια, σε συνεργασία με κρατικές και μη κρατικές αρχές" και ταυτόχρονα έθεσε το ερώτημα "ποιες είναι αυτές οι μη κρατικές αρχές;".
Ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι "η ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας και πράξης αποτελεί επίσημη πολιτική της ΕΕ με βάση την οποία, αλλά και με βάση την ανιστόρητη εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού, προωθείται σε μια σειρά από χώρες η ποινικοποίηση της δράσης των λαϊκών κινημάτων και των κομμουνιστικών κομμάτων". Ανέφερε επίσης ότι "προ έξι μηνών η αντιδραστική ΕΕ σε ετήσια έκθεσή της κατέγραφε επίσημα ως κίνδυνο για την ασφάλεια τις λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας".

Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Κριτική άσκησε ο ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε όχι μόνο στην ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ που ψήφισαν υπέρ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ που "δήλωσε" λευκό στην διαδικασία της ψηφοφορίας, τονίζοντας: "Nα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ στην κριτική τους στέκονται μόνο στις χουντικές αντιγραφές και αντιδρούν στις διατάξεις που βγάζουν μάτι για την αντιδραστικότητά τους, αφήνουν όμως στο απυρόβλητο τον ιδεολογικό πυρήνα αυτού του νομοσχεδίου, πάνω στον οποίο θεμελιώνονται όλα τα υπόλοιπα", προσθέτοντας: "Tο τερατούργημα της ΝΔ βάζει νέους προκλητικούς αντιδραστικούς περιορισμούς στις συγκεντρώσεις, ξεπερνώντας κατά πολύ ακόμα και αυτούς που θέτει το ίδιο το Σύνταγμά σας και οι προηγούμενοι νόμοι σας".

Για τις ευθύνες του "οργανωτή"

Αναφερόμενος στη συνέχεια σε συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, είπε ότι, πέραν των αντιδραστικών διατάξεων που προβλέπει το νομοσχέδιο, "το πιο σοβαρό είναι η αστική ευθύνη του "οργανωτή", ο οποίος θα έχει την ευθύνη αποζημίωσης για τον οποιονδήποτε εισχωρήσει σε μια συγκέντρωση -ή με αφορμή μια συγκέντρωση- και προκαλέσει ζημιές".
Όπως εξήγησε, βάσει αυτού "ο οργανωτής θα έχει την ευθύνη για τις όποιες ζημιές μπορεί να προκαλέσουν οι διάφοροι μπαχαλάκηδες, δηλαδή οι λεγόμενοι "γνωστοί - άγνωστοι" προβοκάτορες; Δηλαδή οι γνωστοί στους κρατικούς μηχανισμούς". Και πρόσθεσε ότι έτσι θα τυλίγονται σε μια κόλλα χαρτί αγωνιστές και θα σέρνονται στα δικαστήρια, για να προσπαθούν να αποδείξουν πως το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα και οι φορείς της νεολαίας δεν έχουν καμιά σχέση με τους προβοκατόρικους μηχανισμούς. Γιατί οι μόνοι που έχουν σχέση με αυτούς τους μηχανισμούς είναι το ίδιο το κράτος και το εντός αυτού παρακράτος. Με αυτό που πάτε να ψηφίσετε, όχι μόνο δεν αποτρέπετε την προβοκάτσια, αλλά ρίχνετε νερό στο μύλο της παραγωγής της".

Παράλληλα ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε "γελοία και παλιάς κοπής τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί σωτήριου νομοσχεδίου για τα εμπορομάγαζα", τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Οι 200.000 -κυρίως μικρές- επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο την πενταετία 2011-2016 έκλεισαν λόγω των κινητοποιήσεων ή λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών που τη συνόδευσαν;". Και επισήμανε ότι "μεγαλοξενοδόχοι, πολυκαταστήματα και αλυσίδες του κέντρου, που αργά αλλά σταθερά συγκεντρώνουν την εμπορική κίνηση της περιοχής και ορέγονται τουριστικές οάσεις και μεγάλους περιπάτους είναι αυτοί που απαιτούν απαγόρευση διαδηλώσεων και σιγή νεκροταφείου, όχι οι επαγγελματίες που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη, που πολλές φορές αναγκάζονται και οι ίδιοι να διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους".

"Και ο νέος νόμος θα μείνει στα χαρτιά"

Επιπλέον ο ΓΓ του ΚΚΕ διευκρίνισε ότι "παρά τα λεγόμενα της κυβέρνησης, το νομοσχέδιο στοχοποιεί τις συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος και τις συγκεντρώσεις των πολιτικών κομμάτων", προσθέτοντας: "Tο βήμα έντασης της καταστολής που επιχειρεί η κυβέρνηση θα ήταν μετέωρο αν δεν είχαν προηγηθεί συγκεκριμένα βήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος, η μετατροπή των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς σε ιδιώνυμο αδίκημα, η διατήρηση του οπλοστασίου των τρομονόμων".

Καταλήγοντας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι "η ιστορία είναι γεμάτη από νόμους που βρικολάκιασαν, από νόμους που ήθελαν να βάλουν σε γύψο την ταξική πάλη, τη ριζοσπαστική σκέψη και δράση. Τελικά όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, έμειναν στα χαρτιά. Η πραγματική ιστορία για την οποία είμαστε περήφανοι, και εμείς και θα είναι και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, είναι αυτή που γράφτηκε στα πεδία των ταξικών μαχών. Είναι η ιστορία που γράφουν οι μαζικές διαδηλώσεις, τα μαζικά συλλαλητήρια στους δρόμους της Αθήνας, στους δρόμους της Ελλάδας. Αυτές οι κινητοποιήσεις κόντρα στα ιδιώνυμα και στις απαγορεύσεις είναι που προώθησαν προς τα εμπρός τη δημοκρατία, την πρόοδο, την ελευθερία, είναι που κράτησαν αναμμένη τη φλόγα του αγώνα, της θυσίας, της αξιοπρέπειας. Στον δρόμο αυτό θα συνεχίσουμε αταλάντευτα, και ως ΚΚΕ θα είμαστε μπροστά, όπως πάντα".