Γιώργος Πατούλης: “Η Περιφέρεια συμμετέχει ενεργά στην ολική επανεκκίνηση της Ελλάδος”

Μοχλό επανεκκίνησης της οικονομίας χαρακτήρισε την αυτοδιοίκηση ο περιφερειάρχης Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του αναπτυξιακού προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, καταθέτοντας άμεσα μελέτες για έργα και παρεμβάσεις σε όλη την Αττική και διεκδικώντας πόρους για την υλοποίησή τους, υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο περιφερειάρχης Αττικής και Α’ αντιπροέδρος της ΕΝΠΕ Γ. Πατούλης, με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο

“Η αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει το μοχλό επανεκκίνησης της οικονομίας”, προσθέτει ο κ. Πατούλης, καθώς μέσω του προγράμματος προβλέπονται  5.000 δράσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ και 40.000 θέσεις εργασίας. 

Ο περιφερειάρχης σημειώνει ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους της Αττικής συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στην ολική επανεκκίνηση της Ελλάδος και ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και τη στενή συνεργασία και το πνεύμα συναντίληψης με τον υπουργό Εσωτερικών, κάνουν πράξη τη Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση.    

Πρόκειται για “ένα σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και εστιάζει σε έργα και πρωτοβουλίες που θα κάνουν τις Περιφέρειές μας ασφαλείς και βιώσιμες”, εκτιμά ο κ. Πατούλης το οποίο “προωθεί την καινοτομία και εστιάζει στην ενίσχυση των υποδομών, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ