Βασίλης Κικίλιας: Δεν υπάρχει λόγος πανικού αλλά όχι στον εφησυχασμό

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που επισκέφθηκε νωρίτερα στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” είπε ότι συμπεριφορές ατομικής ευθύνης που δεν συνάδουν με τις οδηγίες των ειδικών μπορεί να αποβούν μοιραίες για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες. 

Ο Βασίλης Κικίλιας κάλεσε για ακόμη μια φορά τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες και τους κανόνες των ειδικών και να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτούς. Δεν υπάρχει λόγος πανικού αλλά όχι στον εφησυχασμό, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Επικοινωνία Βασίλη Κικίλια με τον Γερμανό ομόλογό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Στη σημασία μεγαλύτερου συντονισμού και επικοινωνίας μεταξύ των Αρχών των κρατών-μελών για το ζήτημα του κορωνοϊού συμφώνησαν χθες το βράδυ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Γερμανός ομόλογός του Γενς Σπαν (Jens Spahn) σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η επικοινωνία, όπως επισημαίνεται, έγινε με αφορμή το δεύτερο έκτακτο συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, την Παρασκευή. Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Υγείας, ήταν και η πρόταση που κατέθεσε στο πρώτο έκτακτο συμβούλιο ο κ.Κικίλιας, για τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας για την επιστημονική εποπτεία κρουσμάτων της νόσου COVID-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ