Δ. Σαββόπουλος: «Ο λαός διάλεξε έναν νέο άνδρα ευγενή, μετριοπαθή, που δε λέει πράγματα πάνω από το κεφάλι του»

Μια ψύχραιμη και λογική «μετάφραση» του εκλογικού αποτελέσματος έκανε χθες αργά το βράδυ ο δημοφιλής τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την Σία Κοσιώνη. 

«Δεν έχει δικαίωμα να αποτύχει ο Μητσοτάκης, ο κόσμος είναι κουρασμένος αλλά δεν έχει χάσει τις ελπίδες τους», ανέφερε ο Διονύσης Σαββόπουλος που κάλεσε τον Τσίπρα «να ωριμάσει»

Ο κόσμος είναι κουρασμένος αλλά δεν έχει χάσει τις ελπίδες τους, είπε χαρακτηριστικά ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης επισημαίνοντας ότι το πρώτο που περιμένει από την νέα κυβέρνηση είναι δουλειές. Περιμένω ύφος στην εξουσία, να υπάρχει πολιτισμός, διάλογος και όχι η μισαλλοδοξία και το αλληλοφάγωμα, πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ψήφισαν οι πολίτες είπε ότι  χαρακτηριστικά ότι αυτή τη φορά η ψήφος ήταν πέρα από το αριστερά-δεξιά αλλά με την συνειδητοποίηση ότι το καράβι της Ελλάδας χρειάζεται έναν καπετάνιο που να μπορεί να διαβάζει τον χάρτη και όχι το φλιτζανάκι του καφέ.

Αυτές οι εκλογές έχουν δύο ευχάριστα. Το ένα είναι ότι όλα τα κόμματα κέρδισαν, τα γνωστά, και μόνο ένα έχασε: Η Χρυσή Αυγή. Ένα το κρατούμενο. Το άλλο ευχάριστο είναι ότι βγήκε κυβέρνηση αυτοδύναμη, είπε επίσης ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος σχολίασε πως η νίκη της Νέας Δημοκρατίας ήταν φανερή πριν καν γίνουν οι Ευρωεκλογές, το διαπίστωνε και στο δικό του κοινό καθώς για πρώτη φορά πολλοί ήταν εκείνοι που του έλεγαν ότι για πρώτη φορά θα ψηφίσουν Μητσοτάκη (που άνηκαν σε άλλους πολιτικούς χώρους, από την κεντροαριστερά) ενώ εξηγώντας τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «πολιτικές τσογλανιές» εκ μέρους του πρώην κυβερνώντος κόμματος. Έπαιξε ρόλο μια όχι καλή συμπεριφορά από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπήρξε λόγος διχαστικός και αλαζονικός. Και “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά” και “γερμανοτσολιάδες”, αυτά είναι πολιτικός ναρκισσισμός, για να μην πω πολιτικές τσογλανιές. Μια τέτοια συμπεριφορά, εκτός ορίων, πήγε το λαό μας πολύ πίσω. Αυτό φοβήθηκε ο κόσμος. Και ο ελληνικός λαός διάλεξε έναν νέο άνδρα ευγενή, μετριοπαθή, που δε λέει πράγματα πάνω από το κεφάλι του. Νομίζω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ωριμάσει από αυτή την ήττα. Ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέο καπετάνιο που να ξέρει να διαβάζει τον χάρτη, όχι το φλιτζανάκι του καφέ, ανέφερε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ