Αιθιοπία: Αύξηση 44% στα θύματα υποσιτισμού

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα αναφέρει ότι στην Αιθιοπία, λόγω έλλειψης καυσίμων, δεν μπορεί να φτάσει επισιτιστική βοήθεια σε 13 εκατ. ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Η σύγκρουση στην επαρχία Τιγκράι της Αιθιοπίας, που διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια, έχει αφήσει τον μισό πληθυσμό της χωρίς επαρκή τροφή, ενώ οι ανθρωπιστικές οργανώσεις δυσκολεύονται να φτάσουν στις μη αστικές περιοχές λόγω της έλλειψης καυσίμων, κατήγγειλε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP).

Σε όλο το Τιγκράι και τις γειτονικές επαρχίες Άφαρ και Αμχάρα, που επίσης έχουν επηρεαστεί από τις συγκρούσεις, εκτιμάται ότι 13 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια, ποσοστό αυξημένο κατά 44% σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση του WFP που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο.

Αν και η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκίνησε εκ νέου αφού η κυβέρνηση της Αιθιοπίας κήρυξε μονομερή κατάπαυση του πυρός στο Τιγκράι τον Μάρτιο, το ποσοστό υποσιτισμού έχει «εκτοξευθεί» και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Περισσότερα στο govnews.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ