Όλαφ Σολτς: «Στη σωστή τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης η Ελλάδα»

Ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας απέδωσε τα εύσημα στην χώρα μας για τις προσπάθειες των τελευταίων ετών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Κολακευτικά λόγια για την Ελλάδα και τις προσπάθειες της χώρα μας για την επίτευξη οικονομικής ανάκαμψης (μετά την πολυετή κρίση) και ανάπτυξης εξέφρασε ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μετά από σχετική ερώτηση από δημοσιογράφους για την Ελλάδα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για να συνεργαστούμε με την Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών. Ο κόσμος στην Ελλάδα το έχει καταλάβει αυτό. Όμως, τώρα στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε προς τη σωστή τροχιά της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. Και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ πολύ».

Μάλιστα, σε διευκρινιστική ερώτηση πρόσθεσε ότι την ίδια άποψη (για την Ελλάδα) με τον ίδιο, έχει και ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ.

Θετική η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα

Πριν από λίγες ημέρες κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας (και αρχηγός των Φιλελευθέρων του FDP) Κρίστιαν Λίντνερ είχε πλέξει το εγκώμιο της χώρα μας, κάνοντας λόγο για «εντυπωσιακή μεταρρυθμιστική πολιτική της Ελλάδας».

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει την ελληνική οικονομία σε μια νέα πορεία προς την επιτυχία», είχε δηλώσει με έμφαση ενώ υπογράμμισε – προ έκπληξη των εκπροσώπων των γερμανικών ΜΜΕ – ότι θεωρεί παράδειγμα προς μίμηση την ελληνική οικονομική πολιτική ακόμη και για τη χώρα του.

Τέλος, είχε αποκαλύψει ότι σύντομα θα υπάρξουν συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ ανέφερε ότι θα συνεχίσει την επικοινωνία και τις επαφές που είχε στο παρελθόν με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα  τονίζοντας (για την επικοινωνία των δύο πλευρών) ότι είναι πάντοτε «σε καλό κλίμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ