Σε δημοπρασία το ασημένιο μετάλιο της Τσιμανούσκαγια

Για στήριξη Λευκορώσων αθλητών θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα η αθλήτρια.

Σε συνέντευξή της η Κριστίνα Τσιμανούσκαγια η Λευκορωσίδα Ολυμπιονίκης που έχασε την ευκαιρία των Ολυμπιακών του Τόκιο , εξήγησε γιατί δημοπρατεί ένα από τα μετάλλιά της για να υποστηρίξει άλλους Λευκορώσους αθλητές.

Η αθλήτρια δήλωσε ότι: «Πήρα την απόφαση να βάλω το μετάλλιό μου σε πλειστηριασμό για να βοηθήσω αθλητές που χρειάζονται υποστήριξη ή κάθε είδους βοήθεια και τα χρήματα θα πάνε στο Ίδρυμα Αθλητικής Αλληλεγγύης της Λευκορωσίας. Με τη σειρά του, το ίδρυμα θα βοηθήσει τους αθλητές να οργανώσουν εκδηλώσεις και αγώνες », δήλωσε η 24χρονη σπρίντερ στην εκπομπή του Αλ Τζαζίρα, «The Take».

Η Τσιμανούσκαγια τράβηξε την προσοχή όλου του κόσμου την 1η Αυγούστου, όταν αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές της ομάδας της να φύγει νωρίς από το Τόκιο και να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με προορισμό τη Λευκορωσία, λέγοντας ότι φοβάται για την ασφάλειά της στην πατρίδα της.

Οι αξιωματούχοι της Λευκορωσίας λένε ότι υπέφερε από προβλήματα ψυχικής υγείας, ισχυρισμό που η ίδια αρνείται. «Αν επέστρεφα στη Λευκορωσία, δύο πράγματα θα μπορούσαν να είχαν συμβεί. Είτε θα με έστελναν σε ψυχιατρικό νοσοκομείο είτε θα έκανα φυλακή », είπε δήλωσε η αθλήτρια.

Είχε προπονηθεί για το σπριντ των 200 μέτρων, αλλά η κατάσταση που βίωσε σήμαινε ότι δεν θα συμμετείχε στους Αγώνες φέτος. Το ασημένιο μετάλλιο το οποίο αποχωρίζεται, της απονεμήθηκε στον αγώνα σκυταλοδρομίας στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2019 στο Μινσκ και βγήκε σε δημοπρασία στο eBay, με τιμή εκκίνησης 21.000 δολάρια. Μέχρι στιγμής, υπάρχει μία προσφορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ