Μπαίντεν VS Κουόμο για σεξουαλική παρενόχληση

Σύγκρουση στο Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ

Σύγκρουση αναμένεται να επέλθει στους κόλπους του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ μετά την δημόσια έκκληση του προέδρου Μπαίντεν προς τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο να παραιτηθεί καθώς του αποδίδονται κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Μηδενική ανοχή σε θέματα ηθικής τάξεως ακόμη και μέσα στο δημοκρατικό κόμμα φαίνεται να επιδεικνύει ο Τζο Μπάιντεν. Ο προσφάτως εκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας με εκπροσώπους του τύπου στον Λευκού Οίκου κατόπιν ερωτήματος που δέχθηκε κάλεσε τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης να παραιτηθεί αφού νωρίτερα η  γενική εισαγγελέας της διάσημης μητρόπολης Λετίσια Τζέιμς αποκάλυψε τα αποτελέσματα 5μηνης έρευνας της. Σύμφωνα με αυτά ο Κουόμο προχώρησε σε ανεπιθύμητα αγγίγματα, αγκαλιές και φιλιά ενώ έκανε και ανάρμοστα σχόλια σε διάφορες γυναίκες. Την προεδρική  δήλωση του “Νομίζω οφείλει να παραιτηθεί” υποστήριξε και η πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: “Όπως πάντα, επιδοκιμάζω τις γυναίκες που βγήκαν μπροστά και είπαν την αλήθεια. Αναγνωρίζοντας την αγάπη του για τη Νέα Υόρκη και τον σεβασμό του για το αξίωμά του, καλώ τον κυβερνήτη να παραιτηθεί”.

Ο ίδιος ο κυβερνήτης Κουόμο από την πλευρά του διαμαρτυρείτε για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, απορρίπτει τις εκκλήσεις για έκπτωση από το αξίωμα του λέει ότι τα γεγονότα είναι διαφορετικά από το τρόπο που απεικονίστηκαν ισχυριζόμενος σε δήλωση του ότι δεν άγγιξε κανέναν και δεν έκανε ποτέ σεξουαλικές προσεγγίσεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ