ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Αν η Ρωσία συνεχίσει τις επιθέσεις η Ουάσιγκτον θα απαντήσει

Αυστηρό μήνυμα στη Μόσχα έστειλε ο Άντονι Μπλίνκεν, την ώρα που οι σχέσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Κρεμλίνου παραμένουν ιδιαίτερα τεταμένες.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν σε πιο σταθερές και επωφελείς σχέσεις με τη Ρωσία, όμως αν αυτή η τελευταία συνεχίσει «να επιτίθεται», τότε η Ουάσινγκτον θα απαντήσει, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Αν η Ρωσία συνεχίσει να μας επιτίθεται ή να ενεργεί όπως έκανε με τις επιθέσεις SolarWind, τις παρεισφρήσεις στις εκλογές μας και την επίθεση εναντίον του Ναβάλνι, τότε θα απαντήσουμε», δήλωσε ο Μπλίνκεν στη La Repubblica.

Ο Αμερικανός υπουργός αναφερόταν σε κυβερνοεπιθέσεις και στο ρόλο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Κίνα είναι «το πιο περίπλοκο ζήτημα» όσον αφορά τις σχέσεις, πρόσθεσε ο Μπλίνκεν, όμως δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν θα ζητήσουν από κανένα έθνος να επιλέξει ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Είναι ωστόσο αλήθεια πως, όταν έχουμε να κάνουμε με την Κίνα -ως αντίπαλο, ανταγωνιστή ή εταίρο-, είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί όταν δρούμε μαζί», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ