Ερντογάν: «ΝΑΤΟ, Ευρώπη, Ισραήλ; Θα γαμ… τις μητέρες τους!»

Οι προκλητικές και χυδαίες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας καταγράφηκαν κατά την διάρκεια έρευνας της αστυνομίας και ανακριτών που διερευνούσαν το δίκτυο της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν (IRGC) την περίοδο 2010-2011.

489

Χυδαίες δηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ισραήλ, τους αξιωματούχους τους αλλά και τις…μητέρες τους (!)  έκανε σε ειδική εκδήλωση τον Οκτώβριο του 2010 σε στενό κύκλο συνεργατών και στελεχών του κόμματος του ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και καταγράφηκαν σε μαρτυρίες κατά την διάρκεια έρευνας της αστυνομίας και ανακριτών που διερευνούσαν το 2011 τις δραστηριότητες του δικτύου της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν (IRGC) στην Τουρκία.

Την συγκλονιστική αποκάλυψη της μυστικής συνάντησης, των σχεδίων και των χυδαίων δηλώσεων Ερντογάν κάνει σήμερα η σκανδιναβική ιστοσελίδα πολιτικής, διπλωματίας και αμυντικών θεμάτων, Nordic Monitor.

«Όταν θα έχω την ευκαιρία, ξέρω τι θα κάνω με το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και το Ισραήλ. Πρόκειται να γ… τις μητέρες τους. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι τόσο τρομοκράτες όσο το Ισραήλ» είπε χαρακτηριστικά, υπονοώντας ότι υποκύπτει στην – τότε- φάση στις απαιτήσεις των ΗΠΑ για να μην φαίνεται ότι αντιτάσσεται στα σχέδια τους για το Ιράκ, το Ιράν και την Συρία αλλά δεν πρόκειται να το…ξεχάσει και θα απαντήσει με τον δικό του τρόπο. Μάλιστα, φέρεται να έδωσε υπόσχεση, για την οποία οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν ότι θα παραμείνει ιδιωτική και μυστικό του κόμματος, ότι θα εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε σταδιακά εναντίον του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και όταν του δοθεί αφορμή και εναντίον του Ισραήλ.

Η ιδιωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε έναν χώρο στο προάστιο Τσάμλιτσα στο ασιατικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, με θέα στον Βόσπορο και συζητήθηκαν πολλά θέματα κάτω από απόλυτη μυστικότητα, όπως και η προτεινόμενη δημιουργία μιας νέας βάσης ραντάρ στην περιοχή Κιουρέτσικ της Μαλάτειας ως μέρος του πυραυλικού αμυντικού συστήματος του ΝΑΤΟ ενάντια στο Ιράν, που ο Ερντογάν δεν ήθελε να αποδεχτεί και ζητούσε ανταλλάγματα προκειμένου να καταλήξουν οι συζητήσεις σε αδιέξοδο χωρίς να φανεί πως ήταν αντίθετος.

Μεταξύ των ατόμων που είχαν κληθεί επιλεκτικά στην συγκεκριμένη κομματική συνάντηση ήταν ο βουλευτής Χαϊρέτιν Τσακμάκ, ένας σκληροπυρηνικός ισλαμιστής αξιωματούχος από την επαρχία της Προύσας και ύποπτος για την έρευνα του δικτύου της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν (IRGC) στην Τουρκία, ο βουλευτής Σερατσέτιν Καραγιαγίζ, που θεωρείται σκληροπυρηνικός ισλαμιστής και ο καταδικασμένος για κακουργήματα και γνωστός μαφιόζος (αλλά χρηματοδότης του Ερντογάν) που είχε αναμιχθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες και είχε σχέσεις με την IRGC, Χουσεγίν Αβνί Γιαζιτσιόγλου.

Τις λεπτομέρειες της μυστικής συνάντησης και των συνομιλιών βρήκε σε αρχείο ένα χρόνο αργότερα η σύζυγος του Γιαζιτσιόγλου, το οποίο παρέδωσε στην αστυνομία μαζί με άλλα αρχεία μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της, προκειμένου να υποστηρίξει τις κατηγορίες εναντίον του για ενδοοικογενειακή βία, παράνομες δραστηριότητες και συμμετοχή σε δίκτυα που δρούσαν στο έδαφος της χώρας. Η αστυνομική έκθεση παραδόθηκε στις ανακριτικές αρχές που διενεργούσα τις έρευνα για το δίκτυο του Ιράν στην Τουρκία αλλά…ως δια μαγείας η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Κανένας από τους αστυνομικούς και τους ανακριτές που συνέταξαν τα σχετικά έγγραφα και είδαν τους φακέλους, δεν παρέμεινε στην θέση του ενώ μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 πολλοί εξ αυτών είτε εκδιώχθηκαν ως Γκιουλενιστές, είτε κατηγορήθηκαν για εμπλοκή τους σε αυτό από το καθεστώς Ερντογάν.

Σχόλια