Κ. Σακελλαροπούλου: Συναντήσεις με την γγ και τον διοικητή της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ειδικότερα, η κυρία Σακελλαροπούλου εξήρε τη σημασία της υιοθέτησης, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας για το Μητρώο Ζημιών που προκλήθηκαν στην Ουκρανία από τη ρωσική επιθετικότητα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε διαδοχικές συναντήσεις σήμερα με την γενική γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρία Πεστσίνοβιτς Μπούριτς, καθώς και με τον διοικητή της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης Κάρλο Μοντιτσέλι, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα για την 56η Κοινή Συνεδρίαση των Διοικητικών Οργάνων της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κατά την συνάντησή της, με την Μαρία Πεστσίνοβιτς Μπούριτς, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην επιτυχή διοργάνωση της Συνόδου Κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ρέικιαβικ τον περασμένο μήνα, επισημαίνοντας ότι επιβεβαιώθηκε η καθοριστική συμβολή του στην προστασία της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, καθώς και η ενότητα της Ευρώπης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, η κυρία Σακελλαροπούλου εξήρε τη σημασία της υιοθέτησης, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας για το Μητρώο Ζημιών που προκλήθηκαν στην Ουκρανία από τη ρωσική επιθετικότητα. Από την πλευρά της, η κυρία Μπούριτς ευχαρίστησε την Πρόεδρο για την ενεργό συμμετοχή της στις εργασίες της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της υιοθέτησης της συμφωνίας αυτής. Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαρόπουλου δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, τον διοικητή της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης Κάρλο Μοντιτσέλι, ο οποίος την ενημέρωσε για τις δράσεις της Τράπεζας, ιδιαιτέρως υπό τη σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ