«Τρίτη χώρα» η Ελλάδα για το Γραφείο του ΕΚ στην Αθήνα

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χώρα μας θεωρεί την Ελλάδα, μέλος του ΕΚ, και την Ουκρανία, μη μέλος του ΕΚ, «δύο τρίτες χώρες».

«Τρίτη χώρα» θεωρεί την Ελλάδα το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα! Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έλαβε το emeaGR, σε αίτημά μας για σχολιασμό θέματος από το Γραφείο του ΕΚ στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ζητήσαμε να έχουμε την άποψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη στοχοποίηση πολιτών της Ελλάδας, από την ουκρανική βάση δεδομένων «Κέντρο “Ειρηνοποιός”». Βάσει της απάντησης που λάβαμε, η Ελλάδα -μέλος του ΕΚ- και η Ουκρανία -μη μέλος του ΕΚ- είναι «δύο τρίτες χώρες».

Στο αίτημα που υποβάλαμε -με ηλεκτρονικό μήνυμα- μας απάντησε η υπεύθυνη Τύπου, Άννα Ευσταθίου. Αφού μας ευχαρίστησε για την επικοινωνία, μας ενημέρωσε ότι «το θέμα αφορά δύο τρίτες χώρες». Γι’ αυτό μας πρότεινε ν’ απευθύνουμε το ερώτημά μας «στην ομάδα Τύπου της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης».

Για την ιστορία, να σημειώσουμε πως απευθυνθήκαμε και στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης αλλά -ως την ώρα που συντάχθηκαν αυτές οι γραμμές- απάντηση δεν πήραμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ