Διαγωνισμός ονοματοδοσίας του συστήματος διαστημικής συνδεσιμότητας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνεται στους νέους και τις νέες, καλώντας τους/τις να καταθέσουν τις ιδέες τους ως τις 31 Ιουλίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας– προκηρύσσει διαγωνισμό για την ονομασία του νέου ασφαλούς συστήματος διαστημικής συνδεσιμότητας. Η Κομισιόν απευθύνεται στους νέους και τις νέες τους/τις οποίους/ες καλεί να καταθέσουν τις ιδέες τους.

Το νέο ασφαλές σύστημα συνδεσιμότητας θα αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα του διαστημικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα είναι ένα υπερσύγχρονο διαστημικό σύστημα που θα παρέχει ασφαλείς επικοινωνίες και ευρυζωνικές υπηρεσίες στην Ευρώπη και την Αφρική, ανταποκρινόμενο στους στόχους της νέας ψηφιακής δεκαετίας.

Η νικήτρια πρόταση θα ανακοινωθεί εντός του τρέχοντος έτους. Οι νικητές και οι νικήτριες θα προσκληθούν στην εκδήλωση λήξης του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, καθώς και σε μια ημέρα βιωματικής ενημέρωσης για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός ως τις 31 Ιουλίου. Για να συμμετάσχετε, κάντε κλικ εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τη σχετική σελίδα.

Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, και η επίτροπος Καινοτομίας/Έρευνας/ Πολιτισμού/Εκπαίδευσης/Νεολαίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, ανακοίνωσαν τον διαγωνισμό, ο οποίος τιμά τη δημιουργικότητα των νέων, συνδέοντάς τους με ένα στρατηγικό και αλληλέγγυο σχέδιο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αφρικανική διάσταση της πρωτοβουλίας, όπως είχε προαναγγείλει ο Επίτροπος Μπρετόν τον Φεβρουάριο.

Τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα των επιτρόπων Μπρετόν και Γκαμπριέλ είναι διαθέσιμα εδώ και εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ