Οι καλύτεροι οδηγοί βρίσκονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Βραβείο έλαβε η Ελλάδα για μία πρωτιά που δεν το περίμενε κανείς.

Πρώτη η Ελλάδα στην κατάταξη με τα λιγότερα τροχαία δυστυχήματα την περίοδο 2010-2020. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, μάλιστα, βράβευσε την Ελλάδα για την μείωση που κατάφερε σε αυτόν τον τομέα. 

Μέσα σε μία δεκαετία, η Ελλάδα πέτυχε να μειώσει κατά 54% τα τροχαία δυστυχήματα. Ένα σημαντικό επίτευγμα, αφού είναι η μόνη, μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ολοκλήρωσε τον στόχο να μειώσει κατά 50% τα τροχαία και, μάλιστα, να το ξεπεράσει. 

Το 2010 η Ελλάδα μετρούσε 1.258 νεκρούς, 113 νεκρούς δηλαδή ανά εκατομμύριο κατοίκων. Δέκα χρόνια αργότερα, οι θάνατοι από τροχαία έπεσαν στους 579, 54 δηλαδή ανά εκατομμύριο. Ωστόσο, ακόμα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης αφού ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 42 νεκροί από τροχαία ανά εκατομμύριο. 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, παραβρέθηκαν στο European Transport Safety Council (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας) και αποκόμισαν το βραβείο για τη μεγαλύτερη μείωση των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα που έχει καταγραφεί τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ