Άμεση συμμετοχή στο μέλλον της Ευρώπης από κάθε πολίτη!

Μέσω της νέας πλατφόρμας που τίθεται σε ισχύ

Την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις αλλά και να διαμορφώσουν από κοινό το μέλλον της Ευρώπης θα έχουν εκατομμύρια πολίτες από τις χώρες της ΕΕ μέσω ψηφιακής πλατφόρμα που θα αποτελέσει τον κόμβο για τη συμμετοχή των πολιτών.

Η πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα που τίθεται σε λειτουργία από την Δευτέρα θα επιτρέψει στους πολίτες σε όλη την Ευρώπη να συνεισφέρουν άμεσα στις διεργασίες της Διάσκεψης και να διατυπώσουν τις απόψεις τους για οποιοδήποτε θέμα θεωρούν σημαντικό για το μέλλον της ΕΕ.

Η πλατφόρμα των πολιτών

Από  εχθές λοιπόν, 19 Απριλίου, χάρη σε αυτή τη νέα πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα, πολίτες από ολόκληρη την Ευρώπη έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τις απόψεις τους για οποιοδήποτε θέμα θεωρούν σημαντικό για το μέλλον της ΕΕ.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες (για πρώτη φορά σε επίπεδο ΕΕ) να προβάλλουν τις ιδέες τους, να σχολιάζουν ιδέες άλλων ανθρώπων, καθώς και να σχεδιάζουν και να συμμετέχουν σε δράσεις.

Η πλατφόρμα θα είναι ο κεντρικός κόμβος της Διάσκεψης, ένας χώρος όπου θα συγκεντρώνονται και θα κοινοποιούνται όλες οι συνεισφορές των πολιτών για την Διάσκεψη, συμπεριλαμβανομένων των αποκεντρωμένων δράσεων, των Ομάδων Ευρωπαίων Πολιτών και των Συνόδων Ολομέλειας της Διάσκεψης.

Ένας εξειδικευμένος μηχανισμός για την διαχείριση των συμβολών των πολιτών μέσω της πλατφόρμας θα συγκεντρώνει και θα αναλύει τα βασικά ζητήματα που τίθενται, ώστε τα δεδομένα αυτά να μπορούν επίσης να λαμβάνονται υπόψη κατά τη διάρκεια των συζητήσεων των Ομάδων των Ευρωπαίων Πολιτών και στην Ολομέλεια της Διάσκεψης.

Η πλατφόρμα θα παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τη δομή και το έργο της Διάσκεψης, καθώς και πόρους για τους διοργανωτές εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός καταλόγου των πιο σημαντικών εκδηλώσεων, μέσω των οποίων θα μπορούν να προωθούν τις πρωτοβουλίες τους σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι πολίτες θα μπορούν εύκολα να αναζητήσουν δράσεις στις οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν χάρη στον διαδραστικό χάρτη.

Το επίσημο hashtag της Διάσκεψης #ΤοΜέλλονΣουΑνήκει απευθύνει πρόσκληση προς τους πολίτες της ΕΕ να συμβάλουν και να καθορίσουν το μέλλον της: «Το μέλλον είναι στα χέρια σου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ