Εύα Καϊλή: Στους 20 κορυφαίους ευρωβουλευτές με τη μεγαλύτερη πολιτική επιρροή

Στην λίστα με τους Top20 εκπροσώπους με το πιο ισχυρό δίκτυο στο Ευρωκοινοβούλιο συμπεριλήφθηκε η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του οργανισμού VoteWatch.

Μεγάλη διάκριση για την ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή, καθώς συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 20 βουλευτών με τη μεγαλύτερη πολιτική επιρροή και με το πιο ισχυρό δίκτυο στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του VoteWatch, ανάμεσα στους με 705 ευρωβουλευτές (μετά την αποχώρηση των ευρωβουλευτών του Ηνωμένου Βασιλείου από την 1η Φεβρουαρίου 2020 λόγω Brexit), η Ελληνίδα εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ευρωβουλευτές  κατέλαβε την 13η θέση, σύμφωνα με την ειδική αξιολόγηση και την βαθμολόγηση σε επιμέρους τομείς. Έτσι, εντάχθηκε στη λίστα των 20 βουλευτών με το πιο ισχυρό δίκτυο μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο συμπεριλήφθηκε η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή, η οποία τοποθετήθηκε στη θέση «για τις πολιτικά πολυδιάστατες συνεργασίες που αναπτύσσει με βουλευτές άλλων ομάδων και εθνικοτήτων» .

Αυτό αναφέρει η σχετική έκθεση του VoteWatch που προχώρησε στην αξιολόγηση του επιπέδου συμμετοχής στις συνεργασίες των ευρωβουλευτών διαφορετικών πολιτικών ομάδων και εθνικοτήτων, εξετάζοντας τις πολιτικές «συμμαχίες» (συχνά ετερόκλητες) για την προώθηση και την έγκριση μιας τροπολογίας, μιας απόφασης ή ενός ψηφίσματος.

Η κατηγοριοποίηση για την κατάταξη των ευρωβουλευτών με τις περισσότερες συνεργασίες βασίστηκε σε δύο άξονες: το διακομματικό δίκτυο και διακρατικό δίκτυο. Επιπλέον, τόσο η αξιολόγηση όσο και η τελική αποτίμηση προέκυψε από τις συνεργασίες με βουλευτές άλλων πολιτικών ομάδων και εθνικοτήτων. Το τελικό σκορ κάθε ευρωβουλευτή καθόρισε και την θέση του στην συγκεκριμένη κατάταξη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης, η  Εύα Καϊλή κατατάχθηκε στην θέση «13» της λίστας για τις πολιτικά πολυδιάστατες συνεργασίες που αναπτύσσει με βουλευτές άλλων ομάδων, εθνικοτήτων και χωρών, έχοντας την δυνατότητα για πολλαπλές συνεργασίες πέρα από κομματικούς και εθνικούς διαχωρισμούς, με γνώμονα τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Και συνεπώς έχει απήχηση πολύ μεγαλύτερη από το κόμμα, την πολιτική ομάδα και την χώρα από την οποία προέρχεται. 

Επιπλέον, όπως αποδεικνύει η σχετική έκθεση η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ είχε απήχηση – και συνεπώς πολιτική επιρροή στην λήψη αποφάσεων – σε 22 εθνικότητες και 4 διαφορετικές πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου. Έτσι, σε ό,τι αφορά την λεγόμενη πολιτική «γεφύρωση» έλαβε συνολικά 68 βαθμούς στην λίστα με τους Top20 ευρωβουλευτές, έχοντας 67 βαθμούς στη διακομματική συνεργασία και 69 βαθμούς στη διακρατική συνεργασία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελική 20άδα συμπεριλήφθηκαν 9 ευρωβουλευτές από την “Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D ) όπου ανήκει το ΚΙΝΑΛ και προέρχεται κομματικά η Εύα Καϊλή, 8 ευρωβουλευτές από την Συμμαχία για Ανανέωση της Ευρώπης (Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη), γνωστή και ως «Renew Europe Group» και 3 ευρωβουλευτές από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), όπου ανήκει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Σοσιαλιστές και Δημοκράτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ