Υπέρ της διακοπής εξαγωγών όπλων στην Τουρκία ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ

«Τα παιχνιδάκια με τις προκλήσεις του προέδρου Ερντογάν πρέπει να τελειώνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Αξιωματούχος στη γερμανική εφημερίδα Bild

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας (ΚΟ) του Eυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, ζητά από τη Γερμανία και τη Γαλλία επανεξέταση του θέματος των εξαγωγών όπλων στην Τουρκία.

«Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας δεν θα πρέπει πλέον να αποκλείουν τη δυνατότητα αναστολής των ήδη συμφωνημένων παραδόσεων όπλων στην Τουρκία. Τα παιχνιδάκια με τις προκλήσεις του προέδρου Ερντογάν πρέπει να τελειώνουν», δήλωσε ο Βέμπερ στην εφημερίδα «Bild» (έκδοση Πέμπτης).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός ανανέωσε το αίτημά του για κυρώσεις κατά της Τουρκίας, θέμα το οποίο θα συζητήσουν οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες σήμερα και την Παρασκευή.

Ο Βαυαρός πολιτικός κάλεσε επίσης τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια σε αυτή τη Σύνοδο κορυφής για να εξαλειφθούν πολλά εμπόδια που βρίσκονται μπροστά στην ΕΕ: «Η έκκλησή μου προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων είναι: γεφυρώστε τις διαφορές στα μεγάλα ζητήματα και βρείτε έναν τρόπο να συμφωνήσετε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι σε θέση να ενεργεί και δεν μπορεί να περιμένει πάντοτε εκείνους που μπλοκάρουν, για παράδειγμα, την βοήθεια δισεκατομμυρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού και τον μηχανισμό ελέγχου των αρχών του κράτους δικαίου. Διαφορετικά διακυβεύεται το μέλλον μας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ