Η αποπομπή Πνευματικού, το παρασκήνιο και το «ηχηρό» μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Σπύρος Πνευματικός «μπερδεύοντας» την Ελλάδα με τις ΗΠΑ και θέλοντας να αναπτύξει μια θεωρία που αφορά την οικονομία και όχι τον άνθρωπο, οδήγησε εαυτόν εκτός ΝΔ. Μετά τις πρωτοφανείς για Έλληνα γιατρό δηλώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε άμεσα εντολή να αποπεμφθεί από τα ψηφοδέλτια.

Είναι γνωστό πως στις ΗΠΑ αν δεν έχεις χρήματα δεν μπορείς να περάσεις ούτε έξω από κάποιο νοσοκομείο.

Με το που πατάς το πόδι σου σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ, το πρώτο πράγμα που σε ρωτάνε είναι αν είσαι ασφαλισμένος σε κάποια ιδιωτική εταιρεία και μετά προχωρούν σε κάποια ιατρική εξέταση.

Ο μοναδικός πρόεδρος των ΗΠΑ που προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση, για να έχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ήταν ο Μπάρακ Ομπάμα, αλλά έπεσαν να τον «φάνε» ιδιωτικά νοσοκομεία και ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο Σπύρος Πνευματικός, προφανώς ξεχνώντας τον Ιερό Όρκο του Ιπποκράτη, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την «πρότυπο» και πρότεινε το ίδιο να ισχύσει και στην Ελλάδα, αναφορικά με τους καρκινοπαθείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο και δεν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας τους.

Οι απόψεις αυτές εκφράζονται σε μια στιγμή, που συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, καθώς δεν υπήρχαν ασθενοφόρα για να τους μεταφέρουν έγκαιρα σε νοσοκομεία.

Μάλιστα, ήρθαν σε μια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, επισημαίνουν σε όλους τους τόνους, πως μια από τις βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης θα είναι η σημαντική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού της πληροφορήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ βρισκόταν σε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες. Άμεσα ζήτησε να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες.

Μόλις επιβεβαιώθηκαν, έδωσε εντολή στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλο Μαρινάκη, να επικοινωνήσει με τον Πνευματικό και να του ζητήσει να δηλώσει δημόσια ότι αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και από τις εκλογές.

Η απόφαση ήταν δεδομένη και παρά τις όποιες δικαιολογίες από την πλευρά του γιατρού, εφαρμόστηκε άμεσα.

Μάλιστα, σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην Αιδηψό αναφέρθηκε στο όλο θέμα ανακοινώνοντας πως, ο Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα και ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα του αν εκλεγεί.

«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η άμεση αντίδραση του προέδρου της ΝΔ αποτελεί και ένα «ηχηρό» μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος, πως δεν θα ανεχθεί άστοχες δηλώσεις και αλαζονικές συμπεριφορές.

Να σημειωθεί, ότι ήδη στη Πειραιώς υπάρχει δυσαρέσκεια για τις κινήσεις κάποιων στελεχών που εκλέχθηκαν στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Αυτό που ακούγεται έντονα είναι πως, δεν δραστηριοποιούνται όσο θα έπρεπε και αυτό θα έχει επιπτώσεις την επόμενη ημέρα των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ